Haberler

Trafik Kurallarına Uymayan Ünlüler TV'den Tespit Edilecek

Güncelleme:

Polis, magazin programlarını ve haber bültenlerini mercek altına alacak, trafik kurallarına uymadığını belirlediği ünlülere ceza kesecek.

Bugün'ün haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle magazin dünyasının ünlülerini üzecek bir uygulama başlattı. İki yıldır dizilerdeki emniyet kemeri ve cep telefonu ihlallerini takip eden polis şimdi de magazin programları ile TV'lerin ana haber bültenlerini mercek altına aldı.

EGM, kanallardaki magazin ve paparazzi programlarını saniye saniye izleyecek. Ekrana yansıyan görüntülerde; kırmızı ışık, emniyet kemeri, yasak park, kask ve cep telefonu gibi trafik ihlali yaptığı görülen ünlü isimlere para cezası uygulanacak. Ehliyetlerine ceza puanı işlenecek.

VATANDAŞA DA CEZA

Magazin programları ve ana haber bültenlerinde yaptıkları kural ihlali tespit edilen ünlü ünsüz tüm sürücülere "istisnasız" trafik cezası kesilecek.

Uygulama, plakası net olarak görülen araçlar ile motosikletleri kapsayacak. Trafik ihlali yapan ünlüler teşhir edilecek.

EGM, yapımcılara telefon açıp programlarında ünlü kişilerin yaptığı trafik ihlalinin söylenmesini isteyecek. Magazin programlarında örneğin; "Kıvanç Tatlıtuğ kask takmadan motosiklet kullandı, Cem Yılmaz araç kullanırken emniyet kemeri takmadı" denilecek.

İLK UYARI IŞIN KARACA'YA

EGM, araçlı şarkı klipleri ile reklam filmlerini de yakın takibe aldı. Trafiğe kapalı bir alanda "Seve Seve" adlı şarkısına çektiği klipte emniyet kemeri takmayan ünlü sanatçı Işın Karaca ile bir kredi kartı firmasının benzin istasyonunda geçen reklam filmi uyarı aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Işın Karaca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title