Haberler

Ünlüler Erdal Tosun'u Gözyaşları ile Uğurluyor (2)

Sarıyer'de trafik kazasında yaşamını yitiren ünlü tiyatrocu Erdal Tosun için ilk tören yıllarca sahne aldığı Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)'nde düzenlendi. Törene Tosun'un yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

Törende Cem Yılmaz hüngür hüngür ağladı. Tolga Çevik de Yılmaz gibi gözyaşlarına hakim olamadı. Anma törenine Erdal Tosun'un Annesi Sevim Tosun, Eski eşi İlknur Tosun ve Kızı Zeynep Kiraz Tosun da katıldı. Anma töreninde Erdal Tosun'un rol aldığı filmlerden ve dizilerden bölümler yayınlandı. Özellikle Erdal Tosun'un 16 yıl önce yaşamını yitiren kardeşi Gürdal Tosun'la rol aldığı diziden yayınlanan bölüm salondaki herkesi hüzünlendirdi.

Sahneye ilk olarak Erdal Tosun'un eski eşi İlknur Tosun geldi.

İlknur Tosun, Erdal Tosun'u, "Çok iyi bir insan, muhteşem bir baba. Paylaşmayı çok seven, çok izleyen, çok okuyan, çok bilgili bir oyuncu. Çocukları sever, inatçı bir hasta, çok zeki, çok duygusal, çok çömert çok zarif bir adamdı" diye anlattı.

"BU KAHKAHALARIN ÇOĞUNDA TOSUN İMZASI VAR"

Ardından Yılmaz Erdoğan sahneye çıktı. Yılmaz Erdoğan, "Bu bina ülkemizin en çok kahkaha atılan binası. Bu kahkahaların çoğunda Tosun imzası var" dedi. Yılmaz, "Bu kaçınılmaz birşey, hepimiz buralarda oyalanıp gideceğiz. Bir komedyenin hayata attığı imza kahkahalar. Hayatımızın bundan sonra refleks olarak onun telefonumuzdaki numarasını arayacağız. Google'den önce Erdal vardı. Her şeyi bilir. Haklı çıkar. Tosun ailesi bu ülkenin en efsanevi ailesi. Giderken de şaşırtıcı bir şekilde giden insanlardır. 16 yıl önce burdan Erdal'la beraber Gürdal'ı uğurlamıştık. Onlar hiçbir yere gitmeyecekler. Bu ülke var oldukca onlar da var olacak. Uğurlar olsun..." diye konuştu.

"BURADA ÇOK ACILI VEDALAR YAPTIK"

Son olarak Demet Akbağ sahneye çıktı. Akbağ, "10 saniyelik saçma tesadüf eseri burada toplandık. Bir 10 saniye bizi toplayan şey. Bu çatı altında birlikte çok güldük. Burada çok acılı vedalar yaptık. Erdalla birlikte çok acıyla çok insanı burdan uğurladık. 16 yıl önce Gürdal gittikten sonra benim uğurumdu. Onun resmini öpüp sahneye çıkmak. Şimdi bu uğur iki tane oldu. Onları çok seviyoruz. Sevim teyzemiz bizim teyzemiz. Çok fazla çocuğunuz var sevim teyzem" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardında Erdal Tosun için dua edildi. Tosun'un cenazesi alkışlarla Levent Camii'ne uğurlandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Kültür Merkezi Tolga Çevik Cem Yılmaz Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title