Haberler

Ünlü Yönetmen Memduh Ün Ölüm Yıldönümünde Bodrum? da Anıldı

Türk sinemasının ünlü yönetmeni Memduh Ün'ün ölümünün birinci yıldönümünde hayat arkadaşı Yeşilçam'a damgasını vurmuş usta oyuncuFatma Girik tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesinde lokma döktürüldü.

Türk sinemasının ünlü yönetmeni Memduh Ün'ün ölümünün birinci yıldönümünde hayat arkadaşı Yeşilçam'a damgasını vurmuş usta oyuncu

Fatma Girik tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesinde lokma döktürüldü. Lokma dağıtımı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Girik,

"Memduh Ün ile anılarımı anlatsam ansiklopedi olur" dedi.

Bodrum'da tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde geçen 16 Ekim'de kronik böbrek ve solunum yetmezliğinden 95 yaşında yaşamını yitiren ünlü yönetmen Memduh Ün, ölümünün yıldönümünde anıldı. Sinema sanatçısı Fatma Girik, 57 yıllık hayat arkadaşı Ün için Bodrum Belediye Meydanı'nda lokma döktürdü. Dağıtılan lokmadan alan vatandaşlar, oyuncuya "Allah kabul etsin" dileğinde bulundu.

Kuyruğa girenlere eliyle lokma dağıtan Girik, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Girik, "Ne söyleyeyim ki, bir sene geçti. Ama size göre çabuk, bana göre biraz zor geçti. Anılarımdan hangisini anlatayım. 57 senenin içinden hangisini seçeyim de söyleyeyim. Anılarımızı anlatsam ansiklopedi olur" dedi. Lokma almaya gelen vatandaşları kırmayan Girik, birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEMDUH ÜN KİMDİR?

Beşiktaş'ın 1940-41 sezonu şampiyon bitiren kadroda futbolcu olarak görev yapan Memduh Ün futboldan koptuktan sonra Turhan Ün takma adıyla 1947'de sinemada oyuncu olarak yer aldı, 1951'de Arşavir Alyanak'la birlikte Yakut Film adlı bir şirket kurdu. Yönetmenlik deneyimini geliştirince bu kez kendi adına Uğur Film adında bir şirket kurarak çalışmalarını sürdürdü. Oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılığın yanı sıra, film senaryoları da yazdı. Ayrıca bir filmin müziğini, iki filmin de kurgusunu yapmıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memduh Ün Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title