Haberler

Usta Yazar Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Yapıtları pek çok dile çevrilen, Paris'te kurulan Dünya Kültür Akademisi üyeliği olan, uluslararası birçok ödül alan ve Nobel ödülüne aday gösterilen, asıl adı Kemal Sadık Göğceli, Yaşar Kemal hayatını kaybetti. Kürt sorununa ömrünü adayan yazar, Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptığı tarihi günde öldü.

45 GÜNDÜR YAŞAM SAVAŞI VERİYORDU

" Çukurova'nın Homeros'u" 92 yaşındaki Kemal, uzun süredir İstanbul Üniversitesi'nde tedavi görüyordu. Kemal, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle 14 Ocak'ta İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine getirilmişti.

PAZARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Yapı Kredi Yayınları'ndan yapılan açıklamada, Kemal'in cenazesinin 2 Mart Pazartesi günü Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.
İlgili Haberler

EŞİ KONUŞTU: SADECE TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN VARIM

Ünlü yazar Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, eşinin ölüm haberi üzerine açıklama yaptı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Baban, "Hepimizin başı sağ olsun. Başından beri medyanın büyük bir ilgi sevgi ve saygıyla izlemesi çok memnun etti. Her şeyden önce meslektaşınız olan Yaşar Kemal'in de çok gurur duyacağı bir şeydi. Ben bugün burada sadece teşekkür etmek için varım. 40 günü aşkın bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi'nde olabilecek en iyi bakım sevgi ve saygıyla yolcu ettik. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI: KARACİĞER RAHATSIZLIĞI VARDI

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, yazar Yaşar Kemal'in hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı. Karan, "Değerli şairimiz Yaşar Kemal bugün saat 16.46 itibari ile vefat etmiştir. Karaciğer hastalığı rahatsızlığı vardı. Üzerine eklenmiş enfeksiyon sebebiyle ortaya çıkan çoklu organ yetmezliği nedeniyle ortaya çıkan tablo söz konusuydu. Yoğun bakım birimimizde 14 Ocak'ta tedavi görmekteydi. Çoklu organ yetersizliği dendiği zaman solunum sistemi dolaşım sistemi kalp ve damarlar böbrek ve diğer organların etkilenmesi söz konusu. Bu süreçte günlük bilgilendirdiğimiz gibi yapay solunum desteği ve diğer tedaviler yapıldı. Fakat giderek ortaya çıkan laktikoz dediğimiz tablo ve ritim bozukluğu sebebiyle bugün saat 16.46'da kendilerini kaybettik. Kendisine rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KEMAL'İN EŞİNİ VE YEĞENİNİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 92 yaşında hayatını kaybeden ünlü yazar Yaşar Kemal'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Suudi Arabistan ziyareti öncesinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek hanımefendi gerek yeğenini aramak suretiyle kendileriyle bu acılarını paylaştım. Derin bir teessürümüz olduğunu kendilerine de ifade ettim. Ayrıca kendisine ben Allah'tan rahmet yakınlarına ve edebiyat camiamıza da başsağlığı diliyorum" dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN TAZİYE MESAJI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yaşar Kemal'in vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, "Kürt Kökenli bir aydınımız ve ülke meselelerinde söyleyecek çok sözü olan Yaşar Kemal'i Çözüm Süreci nihai aşamaya gelmeden sonsuzluğa uğurladığımıza üzülürken, birlik beraberlik ve kaderdaşlığımız yolunda kat ettiğimiz mesafenin onu memnun ettiği umuduyla teselli buluyoruz" dedi.

KÜLTÜR BAKANI ÇELİK: TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yazar Yaşar Kemal'in vefatına ilişkin, "Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Türkiye ve insanlık bugün eksildi" dedi.

Bakan Çelik, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'a başsağlığı dileğinde bulunmak üzere geldiği İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Acil Cerrahi Bölümü'nde gazetecilere açıklama yaptı.

Yaşar Kemal'in, Türkiye'nin ortak değeri olduğunu vurgulayan Çelik, "Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Türkiye ve insanlık bugün eksildi. Yaşar Kemal, milletimizin ortak değeridir, Anadolu'nun gür sesidir. Hastalığı süresince bütün Türkiye, büyük bir saygıyla, dualarıyla ona olan saygısını gösterdi" diye konuştu.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: ÇUKUROVA'YI ONDAN DAHA GÜZEL ANLATAN BİR BAŞKA YAZARIMIZ OLMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaşar Kemal'in hayatını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Yaşar Kemal, edebiyatımızın dev çınarlarından birisi. Büyük bir üzüntü duyduk, duymamak mümkün değil. Halkımızın başı sağ olsun. O, bizim edebiyatımıza destanı kazandıran bir edebiyatçıydı. Adana'yı, Çukurova'yı ondan daha güzel anlatan bir başka yazarımız olmadı. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Üniversitesi Yaşar Kemal Çukurova Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500

Yorumlar (206)

AHMETmobilWeb@haberler.com:

iyi yanmalar

12
44
yanıtYanıtla
TürkmobilWeb@haberler.com:

Güzel haber darisi diger bölucu kirdlarin basina

9
36
yanıtYanıtla
SEA WOLF:

Yaşar Kemal: “Bu devleti asla affetmeyeceğim. Türkler , kürtleri ve ermenileri katletmiştir. . Bu devletin yaptıklarını hiç bir zaman affetmeyeceğim!''''diyen adamin cani cehenneme TURK soyluya taraf olmayan kim varsa cani kizil tamuya

35
9
yanıtYanıtla
ulubatli 43mobilWeb@haberler.com:

Bir Din ve Türk düsmani daha eksildi hamd olsun....

11
32
yanıtYanıtla
TEKE:

ALLAH RAHMET EYLEMESİN

8
34
yanıtYanıtla
cemşid:

Allah rahmet etsin diyorsunuz ama adam ateist olduğunu söylüyor

10
32
yanıtYanıtla
Dersim:

Mekanın cennet olsun büyük şair

33
7
yanıtYanıtla
kızıltepeli:

Benim anlayamadığım ALLAH rahmet eylesin diyen yorumcuların yorumlarına kırmızı kutucuğa tıklayarak cevap veren şerefsizlerin bu bilge insanın ne zararını gördü. HAA şimdi anladım kürt olduğu için, barış diye haykırdığı için, insanlar ölmesin dediği için, kürtlere eşit haklar tanınsın dediği için, ulan bu yüce insana ALLAH rahmet eylesini bile çekemeyen faşist ırkçılar lafım size ALLAHINIZDAN bulun inşallah. . .

35
5
yanıtYanıtla
JusticeMobil-IOS:

Dumduz ve buyuuuuk bir ovada tek bir dev cinar agacini dusunun... Iste o cinar bugun devrildi...

24
8
yanıtYanıtla
Adam gibi adamMobil-IOS:

Kürt halkının başı Sağolsun

23
8
yanıtYanıtla
Tüm 206 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title