Haberler

Ünlü Yazar Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'dan Gaziantep Mutfağı ve Kültürü Söyleşisi

Ünlü Yazar Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan Gaziantep mutfağı ve kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ünlü Yazar Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan Gaziantep mutfağı ve kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

İTEF- İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında İTEF-Mutfakta Edebiyat teması kapsamında Tahir Tekin Öztan ve ünlü yazar Ahmet Ümit ile Gaziantep mutfağı ve kültürü konulu söyleşi yaptı. İstanbul Ataşehir Vega'da gerçekleştirilen söyleşiye etkinlik kapsamında Türkiye'ye gelen bir çok yazar ve gurme ile yayınevi editörleri katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği söyleşide Gaziantep mutfağının en güzel yemekleri de konuklara ikram edilerek tatmaları sağlandı. Bu yıl 6.cısı düzenlenen İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında İTEF-Mutfakta Edebiyat teması işlendi. Yerli ve yabancı bir çok yazar, gurme, yayınevi sahibi ve sponsorların katıldığı festivale ilgi oldukça büyüktü. Festival 5-11 Mayıs tarihleri arasında Şehir ve yolculuk teması ile gerçekleştiriliyor. Festival içerisinde düzenlenen organizasyonda Sahan Restoranın ev sahipliğinde verilen akşam yemeğinin açılış programında Mutfakta Edebiyat temasına değinildi. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Ahmet Ümit Gaziantep mutfağı ve kültürü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiler. Yöresel yemeklerin tattırılıp tanıtıldığı gecede, konuklara mevsimin olmazsa olmaz yemeği çağla aşı ile başlangıç yaptırıldı. Buharda pişirilen pazı sarma, söğürmeli lahmacun, Gaziantep yöresinin otlarıyla yapılan muhteşem salatalar (tarhun piyazı, zahter salata, pirpirim salatası, başpınar salata ) antep turşu ve erikli yaprak sarma yabancı konukların ilgisini çekti. Birçok lezzeti bir arada bulma ve tatma fırsatı bulan yerli ve yabancı konuklar için sebze, meyve ve etin muhteşem triosu yenidünya üçlüsü ile konukların bük beğenisini aldı. Gaziantep'in olmazsa olmazı baklava da gecede konuklara ikram edildi. Söyleşiye katılan konuklar Gaziantep yemeklerinden etkilendiklerini belirterek muhteşem lezzetlerin tadının yanı sıra özellikle görselliği, pişirme tekniği ve sunumunun kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. Tahir Tekin Öztan söyleşiye katılan konuklara Gaziantep'e has sedef kakma küçük sandık içerisinde Antep fıstığı hediye etmeyi de unutmadı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ataşehir İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title