Haberler

Ünlü Spor Adamı Marc Roger: FIFA'nın Şaibelerden Kurtulması İçin Merkezini İsviçre'den Ayırmalıdır

İsviçre'nin ünlü spor adamlarından biri olan FC Servette kulübünün eski başkanlarından Marc Roger, FIFA ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

İsviçre'nin ünlü spor adamlarından biri olan FC Servette kulübünün eski başkanlarından Marc Roger, FIFA ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Tribune de Geneve gazetesine bir röportaj veren Marc Roger, yolsuzlukların yaşandığı iddia edilen FIFA'nın merkezinin İsviçre'den ayrılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ben futbol yüzünden 23 ay Cenevre hapishanesi Champ-Delon'da kaldım. Kalma sebebim de o tarihte başkanı olduğum FC Servette kulübüne birçok ünlü futbolcu transfer ettim. Bunlardan bazılarını sayacak olursam, Claude Makelele, Nicolas Anelka, Thiery Henry, Rumeninge, Kubilay Türkyılmaz ve Sinval gibi ünlü futbolcuları transfer ettim. Ancak onlara vadettiğim ücretleri ödeyemediğim için de 23 ay hapiste yattım. Şimdi FIFA'nın Zürih'ten ayrılma zamanının geldiğine inanıyorum. Güven kazanabilmesi için bu nakli yapması gerekiyor. Burası vergi cennetidir. Bunun için burada kalınmasının anlamı yoktur. FIFA'nın yeni gideceği ülkede şeffaflığı daha rahat

olacaktır. Platini'nin, 26 Şubat 2016'daki başkanlık seçimini kazanması halinde, bu nakil işini yapması lazım. Aksi takdirde Blatter'in başına gelenler, onun da başına gelebilir. Benim Platini'ye önerim, 200 delegenin oyu günümüzde yolsuzluklara zemin hazırlamaktadır. Yani bugün delege sayısı 2 bin olsaydı, bu olaylar olmayacaktı. Platini'nin bunu yapması gerekir. Ayrıca FIFA'nın bir limitet şirketi haline getirilmesi de bütün bu olayların önüne geçilmesi anlamına gelir ve dolayısıyla da FIFA rahatlamış olur." - Cenevre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cenevre İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title