Haberler

Ünlü Söz Yazarı ve Bestekar Ülkü Aker, Taburcu Oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliği teşhisi konularak iki gün gözlem altında tutulan ünlü söz yazarı, bestekar 69 yaşındaki Ülkü Aker, tedavisinin ardından bu sabah taburcu edildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliği teşhisi konularak iki gün gözlem altında tutulan ünlü söz yazarı, bestekar 69 yaşındaki Ülkü Aker, tedavisinin ardından bu sabah taburcu edildi.

30 yıldır Bodrum yaşayan ve 5 yıl önce Nazmi Kafadar ile evlenen söz yazarı ve bestekar Ülkü Aker iki gün önce evinde fenalaştı. Baygınlık geçiren Aker eşi ve komşularının yardımı ile çağrılan ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Solunun yetmezliğinin yanı sıra vücudunda kızarıklık ve şişmeler meydana gelen Aker'e kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Anjiyo olması istenen Aker, "Bacaklarımda şişmeler ve kızarıklıklar meydana geldi, kalp ritmindede aksamalar vardı. İki gün müşahade altında tuttular, ilaçlarımı aldım, evde dinlenmeyi tercih ediyorum. Sanıyorum sorunum biraz fazla olan kilolarım" dedi. İki hafta sonra tekrar kontrolden geçecek olan ve doktorların vereceği karara göre aniyo olacağı öğrenilen Aker, bu sabah taburcu edildi.

ÜNLÜ İSİMLERİN SÖZ YAZARI

Ülkü Aker, Fecri Ebcioğlu, Sezen Cumhur Önal ve Fikret Şeneş'den sonra 70'lı 80'li yıllarda yabancı şarkılara Türkçe söz yazma işinde (aranjman şarkılarda) dikkati çeken bir isim oldu. Aker, sadece aranjman şarkılarda değil, alaturka ve arabesk şarkılarda söz yazarlığındaki usta isimler arasında yer aldı. 'Bir Fincan Kahve Olsam', 'Benim Gözüm Sende', 'Eskimeyen Dost', 'Yok Yok Yalan Deme', 'İnleyen Nağmeler', 'Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor', 'Zor Dostum Zor', 'Kırk Yıllık Dost Gibiyiz İkimiz', 'Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin', 'Sana Ne Kime Ne', 'Boşvere Boşvere', 'Tek Başına', 'Bazen' ve 'Kim Arar Seni Kim Arar' gibi çok sayıda sevilen ve ünlü şarkıların sözlerini yazdı. Aker, Ferdi Özbeğen, Ayten Alpman, Ajda Pekkan, Nilüfer, Nil Burak, Selda Bağcan, Sezen Aksu gibi şarkıcılara da söz yazarlığı yaptı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Devlet Hastanesi Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title