Haberler

Ünlü Şef Serkan Bozkurt'tan Alternatif Bayram Tatlısı Tarifi

Güncelleme:

36 madalya kazandırmış Chef's Table Mutfak Akademisi'nin kurucusu Serkan Bozkurt bayram sofralarınız için Höşmerim ve Çikolatalı Un Kurabiyesi tarifini öneriyor.

Bayram coşkusunu yaşarken sofralarını renklendirip, midelerini hafif bir tatlı ile şenlendirmek isteyenler için bu alışılagelmişin dışındaki tadın tarifi ve detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

Höşmerim için

1 su bardağı süt (pişmemiş)

½ adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı toz şeker

1/6 çay kaşığı peynir mayası

1 tatlı kaşığı irmik

Un Kurabiyesi için

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı pudra şeker

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı vanilin toz

Frambuaz Buzlaması için

50 gr frambuaz

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı toz şeker

½ çay kaşığı glikoz

¼ çay kaşığı toz tarçın

Şeftali Sos için

½ adet şeftali

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı toz şeker

1-2 adet karanfil

2 yemek kaşığı pralin

Hazırlanışı

Sütü kaynatıp ılıtın ve içerisine peynir mayasını atıp bir saat bekletin. Mayalandıktan sonra bir tülbentten süzün, tencereye alın. İçerisine toz şeker, yumurta sarısı ve irmiği ilave edip, koyulaşıncaya dek pişirin.

Un kurabiyesi için margarin, toz şeker, pudra şekeri ve vanilini bir kase içerisinde yoğurun, elde edip şekillendirip 180 derecede 25 dakika pişirin.

Şeftaliyi iri parçalar halinde doğradıktan sonra su, toz şeker ve karanfil ile kaynatın, daha sonra karanfilleri içerisinden alıp blenderdan geçirerek sos kıvamına getirin.

Ahududu buzlaması için su, toz şeker, ahududu ve toz tarçını bir tencerede kaynatıp blenderdan geçirin. Soğuyunca içerisine glikozu ilave edin ve buzlukta dondurun.

Un kurabiyelerinin üzerini pralin ile kaplayın.

Afiyet olsun.


Serkan Bozkurt Hakkında: Sektörün ilk mutfak okulunda 11 yaşında eğitime başlayan Serkan Bozkurt, 16 yaşındayken Türkiye'ye Avrupa'da uluslararası öğrenciler arası mutfak yarışmalarındaki ilk madalyayı kazandırdı. 20 yaşında Berlin Intercontinental Oteli'nin Michelin Yıldızlı Restaurant'ına eğitime gönderilerek eğitimine iki üniversite ile devam etti. Ülkemize milli şef olarak 36 madalya kazandırdı.

Chef's Table Mutfak Akademisi Hakkında: Ülkemizi 20'nin üzerinde ülkede temsil etmiş, uluslararası birçok organizasyona imza atmış ve ülkemize milli şef olarak 36 madalya kazandırmış Şef Serkan Bozkurt'un sektörün içinde yetişmiş birisi olarak, uluslararası mutfak ve yiyecek-içecek sektöründe olması gerekenleri tecrübeleriyle birleştirmesi ve potansiyeli globale dönüştürmeyi istemesi üzerine kurulmuştur.

Akademi kendini dünya standartlarına taşımak isteyenleri hedeflerine ulaştırmayı ve gelişen dünya yapısına katkıda bulunacak profiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. En iyi eğitim düzeni olarak gösterilen U düzen uygulamalı eğitim sistemini benimseyen akademi, son teknoloji ile donatılan eğitim mutfaklarına sahiptir. Akademinin diğer bir farkı ise; programlarında tarif üzerinden eğitim vermemesi, mutfağı tamamen matematik ve kimyasıyla öğretmesi, yani teori ve tekniği aynı anda uygulamaya taşımasıdır.

Akademi mezunları Hilton, Grand Wyndham, Conrad, Sheraton, Hyatt Regency, W Hotel, Ramada, Rixos, Dedeman, Mama Shelter, Sosa, Num Num, Big Chefs gibi önemli adreslerde çalışıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Serkan Bozkurt Yemek Tarifi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title