Haberler

Ünlü Sanatçılar Expo 2016 Alanı'na Ağaç Dikti

Ünlü orkestra şefi Gürer Aykal ve Tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk, EXPO 2016 Antalya alanına ağaç dikti.

Ünlü orkestra şefi Gürer Aykal ve Tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk, EXPO 2016 Antalya alanına ağaç dikti.

Türkiye'nin ilk EXPO'suna evsahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı, iki ünlü sanatçıyı ağırladı. Sanat yönetmenliği yaptığı 16'ncı Uluslararası Piyano Festivali için Antalya'ya gelen Gürer Aykal, Aksu İlçesi'ndeki bin 121 dönümlük sergi alanına geldi. Toplantı salonunda EXPO 2016 Antalya projesinin sunumunu dinleyen ünlü şef, ana salonu 5 bin kişilik olan kongre merkezinde konser verecek orkestralar için gerekli alanının fazlasıyla projelendirilmesinden mutlu oldu.

ÇINAR AĞACINI ÖPEREK DİKTİ

Daha sonra sergi alanına geçen Aykal, ana yol üzerine kendi adına dikilen Doğu Çınarı'nı (Platanus Orientalis) görünce mutlu oldu. "Bana torpil yapmışsınız" diyen ünlü şef, "Müsadenizle ağacı öpmek istiyorum" dedi ve ağacın gövdesini öptü. Ağacın gövdesine künyesini takıp, kürekle toprak atan ünlü şef ilk can suyunu da Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Ece Gökok ile birlikte verdi.

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık ile birlikte teşekkür belgesi takdim edilen Gürer Aykal, "bu yaşta bana yapılmış en büyük armağan budur. Hani 'bir dikili ağacım yok' denir ya. Artık benim bir dikili ağacım var hem de bir çınar ağacı. Çok mutluyum. Burada emeği geçen herkesi kutlarım. Bu çünkü geleceğe dönük çok önemli bir çalışma. Sonra bu kompleksin içinde bir konser salonu da olacak. Demek ki burası konserlerle de yaşayacak. Kısaca gördüm içerisinde gölet var, herşey var. Çok büyük bir alan. Kimler düşündüyse, kimlerin emeği geçiyse kutlarım. Ülkem adına gurur duydum" dedi.

"Çınar olmak yani bir orkestra şefi olarak biz bir çınar olmaya çalışırız" diyen Aykal, kalıcı olamaya çalıştıklarını, o yüzden alana çınar ağacı dikmeyi yöneticilere rica ettiğini vurguladı.

SUMRU YAVRUCUK; "HEYECAN VERİCİ BİR PROJE"

Tiyatro sanatçısı ve yönetmen Sumru Yavrucuk da EXPO 2016 Antalya Sergi alanına ağaç dikti. Tiyatro oyunu için Antalya'ya gelen ve EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın davetini kabul edip Aksu İlçesi'deki sergi alanına gelen Yavrucuk, proje sunumu sonrası alana geçti.

Kendisi için ayrılan Avustralya Kauçuğu (Ficus Australis) ağacını dikip can suyu veren tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk, "Son derece heyecan verici ve güzel bir projeyle karşılaştım" dedi. Yavrucuk, "Projenin özellikle ihtiyacımız olan yeşile, barışa, dostluğa katkısının çok büyük olacağını düşünüyorum. 23 Nisan'ı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok büyük bir işe girişmişler. Yıllar geçtikçe bunun yankıları başka illerimize ulaşsın. Başka illerimizde de bu güzellikler yaşansın, Aslında hepimizin böyle bir güzelliğe ihtiyacı var ve hepimiz de buna layığız. Gerçekten çok etkilendim. Tüm katkıda bulunanlara ben kendi adıma bir vatandaş olarak teşekkür etmek istiyorum."

Yavrucuk, 14 yaşından beri ağaç diktiğini söyleyerek 29 Kasım-6 Aralık'ta yapılacak olan 52'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne gelecek olan sanatçıları EXPO 2016 Antalya alanını görmeye ve ağaç dikmeye davet etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Platanus Orientalis Gürer Aykal Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title