Haberler

Ünlü Rockçı Hayko Cepkin, Genç Kadına Kafa Attı!

Güncelleme:

Hayko Cepkin, Beyoğlu'nda bar çıkışında bir kadını darp ettiği iddiasıyla bin TL para cezası aldı. Aynı kavgada başka bir kadına kafa atması ise kameraya yansıdı.

Ünlü Rockçı Hayko Cepkin, Beyoğlu'nda bar çıkışında bir kadını darp ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada bin TL para cezasına çarptırıldı. Cepkin'in kendisinden şikayetçi kadın ile yaşadığı kavga ve ardından başka bir kadına kafa atması, güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.

Sıradışı tarzıyla bilinen ünlü rockçı Hayko Cepkin'in, 2 yıl önce Beyoğlu'ndaki bir bar çıkışında yaşadığı tartışma yargıya taşınmıştı. Cepkin hakkında "kasten yaralama" suçundan 3 yıl, tartıştığı Gülşen A.'nın ise "ırkçı söylemle hakaret" ten 2 yıl hapsi istenmişti.

BİN TL PARA CEZASINA MAHKUM OLDU

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava geçtiğimiz günlerde karar bağlandı. Mahkeme, Cepkin'i "basit yaralama" suçundan günlüğü 20 TL olmak üzere 120 gün adli para cezasına çarptırdı. Cepkin'in bu eylemini haksız tahrik altında işlediği kanaatine varan ve duruşmalardaki saygılı tutumunu dikkate alan mahkeme indirim yaparak toplamda bin TL olmak üzere 50 gün adli para cezasına çarptırdı.

SANIK GÜLŞEN A.'YA BİN 240 TL PARA CEZASI

Duruşmaya katılan sanık Gülşen A.'nın "şantaj" suçundan beraatine hükmeden mahkeme, "ırkçı söylemle alenen hakaret" suçundan ise toplamda bin 240 TL olmak üzere 62 gün adli para cezası verdi.

"KAFA ATMADIM O BANA KÜFÜR ETTİ"

Davanın daha önceki duruşmalarından birine katılan Hayko Cepkin, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek kafa attığı iddiasını da yalanladı. Cepkin savunmasında, "Ben müşteki sanığa kesinlikle kafa atmadım. Kendisini yaralamam söz konusu değildir. Olay günü gece kulübünde DJ'lik yaptıktan sonra dışarı çıktım. İki erkek şahıs bana selam verdi. Bu arada Gülşen A., 'Bu O….u Ç….ğu' na mı selam veriyorsunuz?' dedi. Aşırı alkollüydü, bu durumu gören yanımdakiler Gülşen A.'yı uzaklaştırmaya çalıştı. Gülşen A. gitmemek için direniyordu ve yerlerde sürünüyordu" dedi.


"50 BİN TL İSTEDİ"

Gülşen A.'nın bu arada kendisine 'Ermeni P…i, siz Ermeniler buradan gideceksiniz' dediğini öne süren Cepkin, "Bu olayın sonrasında herhangi bir şekilde hastaneye gitmedi. Ertesi gün menajerimle görüşülmüş. Menajerime 50 Bin TL verirsek şikayetinden vazgeçeceği önerisinde bulunulmuş. Para vermeyi kabul etmeyince hakkımızda şikayette bulunulmuş. Suçsuzum beraatimi istiyorum. Gülşen A. Tarafından bana hakaret edildi. Ayrıca 50 Bin TL para istendi. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDEN KAFA ATTI, YERDE TEKMELEDİ"

Gülşen A. ise ifadesinde, Cepkin'e karşı etnik hakaret ettiği iddiasını reddetti. Gülşen A., "Ben kesinlikle Hayko Cepkin'e hakaret etmedim. Kendisini darp da etmedim. Ona karşı şantajım da söz konusu değildir. Olay gecesi sabah karşı arkadaşlarımla birlikte evime giderken bir mekanın önünden geçerken Kaan ve Özgür isimli arkadaşlarım Hayko Cepkin'i görmüşler. Ben kendisini tanımadığım için arkadaşlarıma 'Kim bu?' dedim. Bunu duyan Cepkin, hiçbir şey söylemeden bana kafa attı. Ben yere düştüm. Alkollü de olmam nedeni ile sonrasını net hatırlamıyorum. Ben yere düştükten sonra Cepkin tarafından tekmelendiğimi ve orada bulunanlar tarafından Cepkin'in uzaklaştırıldığını arkadaşlarımdan öğrendim. Sonrasına olay yerinden uzaklaştım ve evime gittim. Akşamına da hastaneye giderek rapor aldım" diye konuştu.

"ÖZÜR TALEP ETMEK İÇİN MENAJERLE BULUŞTUK"

Cepkin'e şantaj yaptığı yönündeki suçlamayı reddederek, kendisinden özür dilenmesi için talepte bulunduğunu hatırlatan Gülşen A., "Daha sonra avukatımın aracılığı ile yanımda avukatım da olduğu halde özür talep etmek için Cepkin'in menajeri ile buluştuk. Özür talep ettik ancak kabul edilmeyince şikayetçi olduk. Şantaj kesinlikle söz konusu değildir. Ayrıca Cepkin'in etnik kimliğini de bilmiyorum. Şikayetçiyim" dedi.

HAYKO CEPKİN'İN SALDIRGAN GÖRÜNTÜLERİ DOSYAYA DELİL OLARAK SUNULDU

Mahkemeye sunulan olay anına ait güvenlik kamerası görüntülerinde Gülşen A.'nın büyük bir kalabalığın içinde kaldığı görülüyor. Gülşen A. daha sonra düşüyor ve yerde tekmeleniyor. Gülşen A. daha sonra olay yerindekilerin araya girmesiyle ayağa kalkıyor ve mekandan uzaklaşıyor. Gülşen A.'nın kim tarafından darp edildiği görüntülerde net olarak seçilemiyor ancak olaylı gece bununla bitmiyor. Cepkin, menajeri olduğu öne sürülen erkek bir şahsa yumruk atıyor, Erkek şahıs ise hiçbir tepki vermiyor. Saldırgan tavırlar sergilediği görülen Cepkin, bu kez de sarışın bir kadına kafa atıyor. Sarışın kadın uzun süre burnunu tutuyor.

KAFA ATIP TEKMELEDİ

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasındaki iddialara göre, 2 yıl önce Hayko Cepkin, Roxy Bar'da eğlendikten sonra dışarı çıktı. Gülşen Dilek Akbaş'ın arkadaşları Cepkin'in yanına giderek selam verdi. Akbaş, Cepkin'i işaret ederek 'bu kim be, ne selam veriyorsunuz' dedi. İkili arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Cepkin, Akbaş'a kafa attı. Yere düşen Akbaş'ı tekmeleyen Cepkin daha sonra üzerine tükürdü. Kafası yarılan ve burnunda şişlik meydana gelen Akbaş, şikayetçi oldu. Cepkin'e 'kasten adam yaralama' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Akbaş'a ise Cepkin'e ırkçı hakarette bulunduğu gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HAYKO CEPKİN'İN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Basında yer alan haberlerin ardından Hayko Cepkin'in Avukatı Talat Güneş yazılı bir açıklama yaptı.

Avukat Talat Güneş tarafından yapılan açıklamada, "Müvekkilimiz Hayko Cepkin takribi 2 yıl önce bir bar çıkışında, hiç tanımadığı bir bayan ve beş kişi tarafından ırk ve dini duyguları hedef alınarak saldırı ve tacize uğramıştır. Bayan aşırı sarhoş olup yaşanan arbedede yere düşmüş ve hafif derecede yaralanmıştır. Bunun üzerine bayanın avukatı olduğunu söyleyen bey müvekkilimin eski menajeri ile görüşme talep etmiş ve resmen şantaj yaparak para istemiştir. Teklifin kabul edilmemesi üzere taraflar karşılıklı olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır. Dava sonuçlanmış ve her iki taraf adli para cezasına mahkum edilmiştir. Dolayısıyla, yargılamaya konu olay, kadına karşı şiddet değil, bu yüzyılda kimse tarafından tasvip edilmeyecek bir tutumla, Türkiye'deki azınlıklara yöneltilmiş hakaret, sövme ve ırkçı saldırıdır" denildi.

"MÜVEKKİLİMİN TOPLUMDAKİ İMAJI BALTALANMAYA ÇALIŞILIYOR"

Basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Av. Talat Güneş, yaptığı açıklamada, "Ancak basında yer alan haberler tamamen çarpıtılmış, müvekkilim Hayko Cepkin'in üzerinden,haksız yere popüler söylem olan kadına karşı şiddet başlık yapılarak algı yönetimi oluşturularak , müvekkilimin toplumdaki imajı baltalanmaya çalışılmakta, mahkeme kararında da belirtildiği üzere tahrik altında yapmış olduğu basit yaralamaya giren fiilden dolayı durum, farklı platformlara taşınarak rant yaratılmaya çalışılmaktadır. Kaldı ki; anılan bu fiil basında yer aldığı gibi kafa atma, yumruk atma gibi bir fiil olmayıp, iki tarafın ve çevredekilerin müdahil olduğu bir arbede sırasında meydana gelmiş basit yaralamadan ibarettir" ifadelerini kullandı.


"KAFA ATILDIĞI İDDİA EDİLEN KİŞİ MÜVEKKİLİN ARKADAŞI"

Av. Talat Güneş, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Önemle belirtilmesi gereken ve en üzücü olay, basına verilen CD görüntülerindeki kafa atıldığı iddia edilen kişi müvekkilimin dostu, arkadaşı olan bir hanımefendi olup, bu görüntünün basında 'kadına karşı şiddet' olgusu altında yer bulmasıdır. Bu hususta, davanın tarafı olmayan ve tanık sıfatıyla dinlenen S. Z. isimli hanımefendinin mahkemede vermiş olduğu beyanı "arbede sırasında ben Hayko ile çarpıştım. Hayko Cepkin bana vurmadı" biçimindedir. Bu hanımefendi ile müşteki sanık farklı kişilerdir. Durum bundan ibaret olmasına rağmen karar farklı yönlere çekilerek, hem 'kadına yönelik şiddet' karşısındaki toplumun duyarlılığı ve mücadelesi zedelenmekte, hem de müvekkilimin uğradığı ırkçı saldırının üstü kapatılmaya çalışılmaktadır. Müvekkilim aksine her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı olduğunu her platformda dile getirmiş ve destek vermiştir. Yargılamaya konu olmuş bu olayın farklı yorumlamalar ve görüntülerin farklı değerlendirilmesi suretiyle Müvekkilim üzerinden suçlamalara girişilmesi, hem yeni albüm çalışmaları içinde olan müvekkilimin kariyerine hem de 'kadına yönelik şiddet' karşısındaki mücadeleye zarar vermektedir. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek maksadıyla işbu basın açıklamasını yapma zarureti doğmuştur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Asliye Ceza Mahkemesi Hayko Cepkin İstanbul Beyoğlu Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (25)

!!!!!!!!!!!!!!!:

HAYKO BOŞUNA YAPMAZ KADIN SATAŞMIŞTIR

40
23
yanıtYanıtla
kral:

peki bir kadına yapılır mI bu? bunun yerinde başka biri bu saldırıyı yapsaydı kadın hakları diye milletin kafasının etini yerdiniz.

yanıt1
yanıt0
VatandaşMobil-IOS:

Sanatçı kisvesi olarak yüceltilen insan müsvettesinin haline bakın.

32
4
yanıtYanıtla
SEYTANA DÜŞMAN:

SEYTAN ADAM HEYKOOOOO

29
5
yanıtYanıtla
TÜRK:

Tipinge bi bak ayhh

27
5
yanıtYanıtla
vvbbvbvv:

hapis cezasi verilsin bu hayko denen mahluka

18
6
yanıtYanıtla
Karslı:

Eğer Ermeni diye dışlamışsa kadın iyi olmuştur kadına kimse kimseyi dışlayamaz

15
8
yanıtYanıtla
BOZKURT BURSA:

Bu Ermeni hiç Bursa''ya gelmiyor nedense! Gelsede Bursa''da yok olup gitse kimse bir daha görmese! Bunu dinleyenler neyse!

10
12
yanıtYanıtla
Xboy:

o karı fazlasıyla haketmiş o kafayı

14
8
yanıtYanıtla
gayserili:

Gariban veya dogulu olsa, töreden dem vurulur, hapislerde cürürdü.

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title