Haberler

Ünlü Ressam Su Yücel, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

TED Malatya Koleji, ünlü Ressam Su Yücel’i ağırladı.

TED Malatya Koleji, ünlü Ressam Su Yücel'i ağırladı.

1938-1946 yılları arasında Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Hasan Ali Yücel'in torunu, Ressam Güler Yücel, Şair ve Çevirmen Can Yücel'in kızı olan Ressam Su Yücel, TED Malatya Koleji'ne konuk oldu ve öğrencilerle keyifli bir söyleşi yaptı. nasıl ressam olduğunu anlatan Yücel, "Bizim evimiz her zaman kalabalık olurdu. Heykeltıraşlar, şairler, tiyatrocular, ressamlar gelirdi bize ve sohbet ortamı çok güzel olurdu, sanattan konuşulurdu. Bu beni etkiledi. Hepimiz birbirimizi onore etmeliyiz, çünkü resim hocam beni çok yüreklendirdi ve ressam oldum. Buna 13-14 yaşında karar verdim, bu noktada öğretmenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ayrıca bir TV kanalında bir süre belgesel programı yaptım. Farklı şeyler yapmak istedim, kendime göre format yakaladım, resmi de film yapar gibi düşünmeye başladım ve belgeseller ortaya çıktı. Sanatın, bilimin ya da herhangi başka bir alanın yapması gereken ilk işin insana dokunmak olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Yücel, öğrencilerden gelen soruları içtenlikle cevapladı. Söyleşi, İlköğretim Müdürü Celal Türker'in Yücel'e çiçek ve şilt takdimi ile sona erdi. Öte yandan söyleşi öncesinde öğrencilerle birlikte "Su Yücel ile Kayısı Çekirdeğinin Öyküsü" isimli atölye çalışması yapan ünlü Ressam Su Yücel, öğrencilerin güzel bir deneyim yaşamasını da sağladı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Ali Yücel Güler Yücel Su Yücel Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title