Haberler

    Ünlü Patronlar Nasıl Kilo Verdi?

    MURAT ÜLKER: YILDIZ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANIÜlker, tok tutan menemeni şöyle anlatıyor: "Tek sarılı üç yumurtayı çırpıp, önceden yağsız tavada öldürülmüş soğan ve domateslere ilave edin.

    MURAT ÜLKER: YILDIZ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI

    Ülker, tok tutan menemeni şöyle anlatıyor: "Tek sarılı üç yumurtayı çırpıp, önceden yağsız tavada öldürülmüş soğan ve domateslere ilave edin. Renkli etli biberleri, maydanozu da kabaca içine doğrarsanız malzeme daha renkli ve dolgun olacaktır. Ben bu karışımı tavada suyu çekene kadar pişiriyorum. Kırmızı pul biber ve kekik ekliyorum, tuzdan kaçınıyorum. Yanına da göbek salata, salatalık veya marul. Üç dilim ekmeği geçmemeli. Bir bardak da ayran. Afiyet olsun!"

    Son 5-6 yıldır sağlıklı beslenmeye yönelen ve diyetisyen kontrolünde kilo veren isimlerden biri de İpekyol'un yönetim kurulu başkanı Yalçın Ayaydın oldu. Son yıllarda yediklerine dikkat eden ve sebze- ızgara ağırlıklı bir mönü tercih eden Ayaydın, bu sayede 10 kilo verdiğini söylüyor. Ayaydın, "Bir dönem aldığım fazla kilolarımdan beslenme alışkanlıklarımı değiştirerek, diyet yaparak ve sporla kurtuldum. Bu sayede 10 kilo verdim" diyor.

    EROL BİLECİK: INDEX GRUP CEO'SU

    "Sağlıklı beslenme ve diyet benim için oldukça özel ve hassas bir konu. Çünkü bundan yaklaşık 10 yıl öncesindeki kilomla şu anki kilom arasında neredeyse 30 kiloluk bir fark var. Bugün 10 yıl öncesine göre 30 kilo daha hafifim.

    Beslenme düzenimi değiştirip kilo vermeyi 2003 itibarıyla almış olduğum kararla gerçekleştirdim. Çok düzenli şekilde devam ettiğim, diyetisyenimin liderliğinde ilerleyen özel bir uygulamayla kilo vermeyi başardım.

    Uzun süredir beslenme ve kiloma çok dikkat ediyorum. Sofradan karnım tok olarak kalkmıyorum. Sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme düzeni tercih ediyorum. Tuz, şeker ve karbonhidrat başta olmak üzere beyazların neredeyse tamamından uzak durmaya özen gösteriyorum."

    YALÇIN AYAYDIN: İPEKYOL YÖNETİM KURULU BAŞKANI

    "Yaklaşık 5-6 yıldır sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Sebze ağırlıklı gıdalar tüketip öğünlerimi atlamadan, ara öğünlerimi de sağlıklı atıştırmalıklarla tamamlıyorum. Dikkatli beslendiğim sürece fazla kilo almıyorum. Fazla yağlı gıdalardan ve üç beyazdan olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Yoğun iş temposunda çoğu zaman yemek yemeye vakit bulmakta zorlanıyorum. Ancak kahvaltımı muhakkak yapıyorum. Öğlen yemeğini sebze, ızgara ya da salata yiyerek geçiriyorum. Akşamlarıysa çok geç saate kalmadan hafif gıdalar tüketiyorum.

    Kaliteli yaşam için sağlıklı beslenmek şart. Özellikle yoğun tempoda çalışan ve büyük şehrin stresine maruz kalanların fiziksel ve zihinsel gücü dengede tutabilmek için her türlü gıdayı ve vitamini vücuduna alıyor olması gerekiyor. Kilo vermek isteyenlere kaloride hafif fakat aynı zamanda metabolizmayı da hızlandıran tercihler yapmalarını öneririm."

    AVİ ALKAŞ: JLL TÜRKİYE ÜLKE BAŞKANI

    "Kilo vermek için denemediğim yöntem kalmadı. Akupunkturdan spora ve çeşitli diyetlere kadar her türlü yöntemi denedim. Sonunda vücut kütle indeksimin 42'de olduğunu görünce bu konuda iki ayrı uzmana başvurdum. Bunun sonucunda mide küçültme ameliyatı sayesinde kilo verme işinde kestirme sonuca gidebileceğimi gördüm. Eşimin bütün itirazlarına rağmen bu ameliyatı olduğuma çok memnunum.

    Geçtiğimiz eylül ayında ameliyat olduktan sonraki ilk 4 ayda 33 kilo verdim. Kilo vermem kendimi çok daha iyi hissetmeme ve çok daha insani bir yaşama geçmeme neden oldu. Ameliyat seçeneği bana göre obeziteye karşı günümüzün en etkili yöntemlerinden biri. Vücut kitle endeksinin 40'ı aştığı hallerde sporla, iradeyle kilo veremeyenler bu ameliyatı uygulayabilir.

    Ameliyatının tabii ki belirli zorlukları var. Özellikle iş yemeklerinde sosyal bir yemek katılımcısı olamıyorsunuz. Yemeği biraz fazla kaçırdığınızda rahatsızlar oluyor."

    MEHMET NANE: PEGASUS CEOSU

    "Bundan 3 yıl önce toplam 108 kiloydum. Yoğun tempoda düzenli beslenme fırsatı bulamıyordum. Bir süre sonra asıl yorgunluğumun tempodan değil fazla kilodan kaynaklandığını anladım. Fazla kilolarımdan kurtulmak için D-Life'a gittim. Diyet ve detoks programıyla toplamda 14 kilo verdim. Bugün de 3 yıl önce verdiğim kiloyu koruyorum. Düzenli beslenmeyi alışkanlık haline getirdim. Şu anda 94 kiloyum.

    Spor da önemli. Sadece diyetle zayıflamak çok zor. Formumu korumak için haftada 3 gün spor yapıyorum. Spor programım ağırlıklı pilates, yürüyüş ve yüzmeden oluşuyor. Yürüme ve pilatesi aynı anda yaparsam 2 saat spor yapıyorum. Sadece yürürsem veya sadece yüzersem 1 saat spor yapıyorum."

    Bu içerik Capital / CEO LIFE dergisinden alınmıştır.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Yalçın Ayaydın Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title