Haberler

Ünlü Oyunculardan Karakulak Yavrusuna Yardım Eli

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde televizyon dizisi çekimlerine katılan Özge Özpirinççi ve Buğra Gülsoy, yol kenarında bitkin durumda, nesli tükenme tehlikesi altında olan 4 aylık yavru bir karakulak buldu. Ünlü oyuncuların yardım ettiği yavru karakulak, tedavisinin ardından doğal ortama bırakıldı.

Marmaris'te dizi çekimleri için bulunan Özge Özpirinççi ve Buğra Gülsoy, geçen ay gezi için gittikleri Karacasöğüt'ten dönerken Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Marmaris'teki katı atık tesisi yakınlarında bir karakulak yavrusunun bitkin halde yattığını gördü. Ünlü oyuncular, hayvanı hemen otomobile alarak Marmaris Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Fethi Halepliler'e götürdü. Dr. Halepliler, enfeksiyon nedeniyle ölmek üzere olan dişi karakulak yavrusuna müdahale ederek serum taktı; antibiyotik tedavisine başladı. Tedavinin sonuç vermesiyle hayati tehlikeyi atlatan karakulak, Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü'ne getirildi. Yavru karakulak tedavisinin devamı için Gökova'daki Medikavet Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisinin ardından normal yaşama dönen yavruya kuduz aşısı yapılarak Marmaris Milli Parkı'nda doğaya bırakıldı.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Buğra Gülsoy Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title