Haberler

Tarık Akan 'Şüpheli' Sıfatıyla İfade Verdi

Güncelleme:

Ünlü oyuncu, "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganı ile çekilen klipte yer aldığı için 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

Ünlü oyuncu Tarık Akan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganı ile çekilen klip nedeniyle başlattığı soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

"O KLİBİ İNSANLARI SOKAĞA DÖKMEK İÇİN ÇEKMEDİK"

Basın Suçları Bürosu savcılarından soruşturmayı yürüten Umut Tepe'ye avukatıyla birlikte gelen Akan'ın ifade işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

Akan'ın ifadesinde "11 Mart Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümüydü. O klibi insanları sokağa dökmek için değil, Berkin'in katillerinin biran önce yakalanması için çektik. Soruşturma konusu klipte yalnızca 'Katilim nerede' diye sorduk. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. "Suç işlemeye tahrik" suçlamasıyla ifadesi alınan Akan, daha sonra avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

ŞEVVAL SAM VE ZUHAL OLCAY DA İFADE VERECEK

Haklarında başlatılan soruşturmada geçtiğimiz hafta ifade veren oyuncu Levent Üzümcü, yönetmen Mustafa Altıoklar ve sanatçı Efkan Şeşen'in ardından sanatçılar Şevval Sam ve Zuhal Olcay'ın da aralarında bulunduğu diğer isimlerin de önümüzdeki günlerde adliyeye gelerek ifade vermesi bekleniyor.

"SUÇ İŞLEMEYE ALENEN TAHRİK"

Sanat Meclisi isimli grup üyesi bazı sanatçılar "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganı ile bir klip çekmişti. Söz konusu klipte Sanat Meclisi üyesi bazı sanatçılar, Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği 11 Mart'ta hayatı durdurmaya yönelik eylem çağrısı yapılan klip için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç yerinin İstanbul olduğu gerekçesiyle şikayet dilekçesini, yetkisizlik kararı gereği İstanbul Savcılığı'na gönderildi.

Sanatçıların yer aldığı klibi inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, sanatçılar Cahit Berkay, Sinan Tuzcu, Levent Üzümcü, Bülent Emrah Parlak, Efkan Şeşen, Tayfun Talipoğlu, Zuhal Olcay, Mustafa Altıoklar, Şevval Sam, Hüseyin Turan, Tarık Akan ve Grup Yorum üyeleri hakkında "Suç işlemeye alenen tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Berkin Elvan Şevval Sam Tarık Akan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (81)

apache:

Tarık akan adamın kralısın. . her zaman devrimci ruhlu oldun seni seviyoruz inanki türkiyeye fazlasın. yorumlrı görünce herşey net görünuyor. . bu g zekalı toplum senin gibileri anlayabilecek kapasitede değil.

12
25
yanıtYanıtla
MALATYALI:

ŞİMDİ BU NANKÖRDE Mİ SANATÇI OLUYOR! PEEHH İÇİNE TÜKÜREYİM BÖYLE SANATÇININ!!!

22
14
yanıtYanıtla
yagmurpaşa:

onbinlerce askerimiz şehit edilirken neden sesiniz çıkmadı bumu sizin vatan sevginiz hainleeeerrrrr

29
5
yanıtYanıtla
yagmur:

sevilen bi sanatçıyken şimdi nefret edilen biri oldun içinde ne canavarlık varmış vatan hainleri sizi. . sen şevvval sam ve birçok sanatçı dediğimiz ama sanatçı olamazsınız siz yazıklar olsun size berkın elvanmış ekmek almaya maskeylemi gidiliyor . .

20
13
yanıtYanıtla
Mahmut samsunluyuz Mobil-ANDROID:

BUNLAR SANATCI DEĞİL BÖLÜCÜ TIKIN HEPSINI İCERI

16
17
yanıtYanıtla
Türkiye TürklerindirMobil-ANDROID:

Tarık Akan filmleriyle büyüdük. Biz büyüdük sen de büyük kaldın. Satmadın kendini üç beş kuruşa. Helal olsun sana

12
21
yanıtYanıtla
Ali Marangoz:

Nekadar Hain varsa bu ülkede seniatci olmus hayret

21
12
yanıtYanıtla
ADAM:

SEKSEN YIL AZINLIK YÖNETTİ ÜLKEYİ ARTIK HALK COGUNLUK YÖNETECEK O KADAR COK ZORLARINA GİDİYO ÇOK.

24
8
yanıtYanıtla
MERTÇE:

BERKİN ELVAN BAHANE ORTALIĞI KARIŞTIRMAK ŞAHANE. BERKİN ELVANI O YAŞTA KULLANIP KAOS ORTAMINA SÜRENLER ÖLDÜRDÜ. EYLEME KATILDIĞINA DAİR BİR SÜRÜ FOTOĞRAFI VAR BERKİNİN NE EKMEK ALMASI.

27
5
yanıtYanıtla
Sinem:

Bence Tarik Akan saygin ve adaletli bir sanatci ve insan. Bravo iyi bir video yapmislar. Adalet ve hak ariyorlar marjinal insanlar icin. Devlet bu insanlari her alanda eziyor. Fakat AKPye yalakalik yapmiyor diye hemen adama hakaret vb. Bende IBO, H. AVsar, B. Ersoyu sevmem. Sebebi de AKP ye yalakalik yapiyorlar. Bunlar halka ne yaptilar? IBO 50 milyar euro mal ve parasi var.

10
22
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title