Haberler

Ünlü Oyuncu Köfte Yedi Kanser Oldu

Pasifik Savaşı filminde sergilediği oyunculukla adından sıkça söz ettiren ünlü oyuncu Rinko Kikuchi'nin göğüs kanseri olması üzerine  Çin'de araştırma düzenlendi. Yapılan araştırmanın sonucunda ünlü sanatçının göğüs kanseri olma sebebi 'yediği köfteler'.


120 GRAMIN ÜSTÜNDE KIRMIZI ET KANSER YAPIYOR


120 gramın üzerinde kırmızı et tüketen kadınlarda meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 10 arttığı açıklandı. Breast Cancer Research and Treatment adlı dergide Nisan ayında yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, günlük kırmızı et tüketimi 120 gramın üzerinde olan kadınlarda meme kanseri görülme riski yüzde 10 artıyor. Araştırmada pastırma, sucuk, salam, sosis gibi işlem görmüş et ürünlerinin de kadınlardaki meme kanseri riskini kırmızı ete göre yüzde 8 daha fazla artırdığı ortaya kondu. “Meme kanserinin kırmızı etle bağlantısı olduğu ispatlandı” diyen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, “Daha evvel hep kırmızı etin kalın bağırsak kanserinde etken olduğunu bilir ve bunu söylerdik ama meme kanserinde bunu es geçerdik. Ancak yaklaşık 150 bin kişi üzerinde yapılan ve geçtiğimiz aylarda yayınlanan çalışmada, kırmızı et tüketiminin normalin üzerinde olduğu grupta meme kanseri riski arttı. Buradaki en büyük etken hem kırmızı etin tüketim miktarı hem de tüketenlerin yaşları” dedi. 



150 BİN HASTA ÜZERİNDE YAPILDI 


“Bu araştırmanın çok önemli olmasının bir diğer nedeni 150 bin hasta üzerinde gerçekleştirilen ileriye dönük olarak yapılmış 150 çalışmadan oluşması” diyen Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, “Bu çok önemli bir araştırma, çünkü kesin konuşabiliyoruz. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda geçmişe yönelik bin hasta, 500 hastaya bakılırdı. Bu araştırmada ise yaklaşık 150 bin kişi üzerinde gerçekleştirilen ileriye dönük olarak yapılmış 150 çalışma var. Tıpta bizim pratik uygulamalarımızı değiştirdiğine inandığımız kanıt düzeyi 5 olarak nitelendirdiğimiz meta analizler vardır. İşte bu araştırma da bir meta analiz haline getirilmiş. Bu demektir ki artık bu tıbbi pratiğimizi değiştireceğiz. Diyetisyenler de, radyasyon onkologları da mutlaka değiştirecekler” ifadelerini kullandı. 

 


4 ORTA BOY KÖFTE KANSERİ TETİKLİYOR 


Günlük 120 gram et tüketiminin büyük bir hamburger köftesi, bir dilim biftek ya da orta boy 4 tane köfteye denk geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Ulutin, sözlerine şöyle devam etti: 


“Büyük bir hamburger köftesi, bir dilim biftek ya da orta boy 4 tane köfte, bunlar tüketildiğinde kadınlardaki meme kanseri görülme riski yüzde 10 daha artıyor. Yüzde 10 insan hayatı söz konusuysa çok önemli bir oran. Üstelik değiştirilebilir bir konu. Kırmızı etin bir de tipleri önemli. Kıyma ya da parça et olarak aldığımız kırmızı et dışında ülke olarak pastırmayı, sucuğu, salamı ve sosisi de seviyoruz. Bunlara biz tıp dilinde işlem görmüş gıdalar diyoruz. İşte işlem görmüş bu kırmızı etli gıdalarda 50 gramın üzerinde günlük tüketim olursa bayanlarda yüzde 8 meme kanseri riski artıyor. Yüzde 10 kırmızı et ve yüzde 8 işlem görmüş etin kanser riski oranını topladığınızda birdenbire yüzde 18 oranında meme kanseri artışı görüyoruz.” 


Yağdan zengin beslenmenin de menopoz dönemindeki kadınlar için meme kanseri riskini artırdığını hatırlatan Prof. Dr. Ulutin, “Yağdan zengin beslenmenin özellikle menopoz sonrası meme kanserini artırdığını söylemiştik. Bunun nedeni de kadınlık hormonu olan östrojenin yağ dokusunda birikmesi ve daha sonra hedef organı olan memeye giderek oradaki tümörü uyarmasıdır. Bu yüzden menopoz sonrasında yani 50-55 yaş sonrasında da kırmızı et tüketimine dikkat etmek gerekiyor” dedi. 

Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık

Rinko Kikuchi İstanbul Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title