Haberler

Ünlü oyuncu John Hurt Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

"Fil Adam" gibi filmleriyle adını sinema tarihine yazdırmayı başaran İngiliz aktör John Hurt, 77 yaşında hayatını kaybetti.

İngiliz medya kuruluşu BBC'nin haberine göre uzun süredir pankreas kanseriyle mücadele eden aktör John Hurt 77 yaşında hayatını kaybetti.

200'DEN FAZLA FİLM VE DİZİDE ROL ALDI

Yaklaşık 60 yıllık kariyerinde 200'den fazla film ve dizide rol alan John Hurt, David Lynch'in ikinci uzun metrajlı filmi Fil Adam ve Geceyarısı Ekspresi gibi filmlerdeki rolleriyle iki Oscar'a aday gösterilmişti.

2 OSCAR ÖDÜLÜ BULUNUYORDU

The Elephant Man, 1984, The Hit, Doctor Who, V For Vendetta, Alien, Harry Potter gibi önemli yapımlarda yer alan Hurt'ün kariyerinde 2 Oscar ödülü de bulunuyordu.


JOHN HURT KİMDİR?

Harry Potter, Fil Adam, V For Vandetta, Hellboy gibi efsane birçok filmde rol almıştır. John Hurt, 22 Ocak 1940 tarihinde Chesterfield, Derbyshire, İngiltere'de Arnould Herbert Hurt, Phyllis Massey çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Tam adı John Vincent Hurt'dır. Ailesi o küçükken Grimsby'ye taşındı. Grimsby St. Martin Sanat Okulu'nda okuyarak ressam olmak için eğitim aldı. Liseden sonra Kraliyet Dramatik Sanatlar Akademisinde okudu.Sahneye ilk defa 1962 yılında çıktı.

GECE YARISI EKSPRESİ

Harry Potter, Fil Adam, V For Vandetta, Hellboy gibi efsane birçok filmde rol almıştır. John Hurt, aynı zamanda Geceyarısı Ekspresi filmindeki rolüyle 1979 yılında 36.Altın Küre Ödülleri "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.


1970 yılında, Türkiye'de tutuklanıp hapse atılan Billy Hayes'in gerçek öyküsünden yola çıkılarak yazılmış hikâyeden yola çıkarak; 1978 yılında senaryosunu Oliver Stone'un yazdığı, yönetmenliğini Alan Parker'ın yaptığı "Geceyarısı Ekspresi" filminde Max karakterini canlandırdı.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

1979 yılında yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı "Yaratık" filminde Sigourney Weaver ile birlikte başrolde oynadı. 1978 yılında "Yüzüklerin Efendisi" adlı animasyon filminde Aragorn karakterinin seslendirilmesinde görev aldı. 2010 yılında "Harry Potter ve Ölüm Yadigârları" filminde başrollerde Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson oynarken John Hurt, Bay Ollivander karakterini canlandırmıştır.

2014 yılında başrolünde Dwayne Johnson'un oynadığı "Herkül: Özgürlük Savaşçısı" filminde İrina Shayk, Joseph Fiennes, Ian McShane ile birlikte oynadı. 2014 itibariyle, En İyi Film Oscar aday üç filmde rol aldı "A Man for All Seasons" (1966), "Geceyarısı Ekspresi" (1978) ve Fil Adam (1980).



Kaynak: Haberler.com / Magazin

Doctor Who Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title