Haberler

Ünlü Manken Şebnem Schaefer, Serebral Palsi Hastası Çocuklara Moral Verdi

Ünlü Manken Şebnem Schaefer, Başkent'te bir alış veriş merkezinde Serebral Palsi hastası çocuklar için düzenlenen etkinliğe katıldı.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma düzenlediği 12'nci Serebral Palsi Şenliği'ne bu yıl Nata Vega Alışveriş Merkezi ev sahipliği yaptı. Şenliğe model, sunucu ve oyuncu olan Şebnem Schaefer konuk oldu.

"FARKINDALIK SAĞLAMAK İÇİN BURADAYIM"

Schaefer, Nata Vega Alışveriş Merkezi'nde güzel bir etkinlik için bulunduklarını kaydederek, "Serebral Palsi'li çocuklar için burada buluştuk. Ben ilk defa bu hastalığı duyuyorum, biraz araştırdım ve çok özel çocuklar. Buraya beni davet ettikleri için başta Nata Vega AVM Müdürü Tahir Çelik'e çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir etkinlik düzenliyorlar, 12'ncisi düzenleniyormuş. Doç. Dr. Ece Akyüz Hanım her sene düzenliyormuş, kendisini çocuklara adamış, çok güzel bir şey takdire şayan. Birçok başarı hikayeleri de duydum çocuklarla ilgili, burnuyla kitap yazan olmuş yani çok büyük bir örnek teşkil ediyor bizim için aslında. Bunun farkındalığını da sağlamak için buradayım aynı zamanda, çocuklarla bugün kendi yaptıkları resim seergisini gezeceğiz, sohbet edeceğiz, akvaryumu dolaşacağız, güzel bir etkinlik olacak umarım, çocuklar için de benim için de. Ben de burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fizik Tedavi Kliniği doktoru Doç. Dr. Ece Ünlü Akyüz ise "Son 15 yıldır Serabral Palsi ağırlıklı olmak üzere çocuk gurubu, engelli grubu hastalarla ilgileniyorum. Çocuklarımıza biz her yıl bir piknik düzenledik, 2004 yılında başladı, bu sene etkinliğimiz büyüdü Nata Vega'ya taşındık. Piknik değil adı şenlik oldu, büyüdük, büyük gruplarla birlikte güzel bir etkinlik planladık. Serebral Palsili çocuklar da diğer çocuklar gibi çocuktur, sonuçta onların bazı özel ihtiyaçları olabilir, özel durumları olabilir ama onların da eğlenmeye, mutlu olaya, güzel bir gün geçirmeye ihtiyacı var ayrıca bunu hep beraber kutlamamız Sosyal Sorumluluk Projesi anlamında da son derece önemlidir. Halkın Serebral Palsi'nin farkına varması, duyarlılığının artması, bu konuda bilgi sahibi olması açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Nata Vega'ya da çok teşekkür ediyoruz çünkü gerçekten çok yardımcı oldular bu sene böyle büyük bir etkinlik oldu. Her sene farklı yerlerde küçük piknikler düzenlemiştik, farklı aktiviteler yapmıştık bu sene de Nata Vega'dayız hep beraber" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ BU HASTALIĞA BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Nata Vega AVM Müdürü Tahir Çelik ise şunları kaydetti:

"Alışveriş Merkezleri artık günümüzde çok önemli hale geldi, artık radyo, televizyon kadar insanların ilgisini çekiyor çünkü bir günde yüz binlere varan sayıda insanlar geliyor. Böyle bir durum tabii ki Sosyal Sorumluluk Projeleri'nin de Alışveriş Merkezleri'nde gerçekleşmesi çok önemli oldu. Bu yüzden biz de Nata Vega Outlet olarak 2016 yılından birçok Sosyal Sorumluluk Projesi gerçekleştirdik. Bugün de Serebral Palsi denilen aslında çok yaygın olan ama insanların bilmediği bir hastalık var, bununla alakalı bir aktivite gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu hastalığa bir farkındalık oluşturmak, bu konuyla alakalı bütün hastalarımız, hasta yakınlarımız, AVM ziyaretçilerimiz bugün buradalar. Hep beraber bu hastalığa bir farkındalık oluşturacağımızı ümit ediyorum."

Şenlikte Serebral Palsili çocuklar, Maskot Bando Takımı gösterileri ve pasta kesimi ile eğlendiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Yıldırım Beyazıt Şebnem Schaefer Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title