Haberler

Ünlü İtalyan Ressamın Tablosu Tavan Arasından Çıktı

Güncelleme:

Fransa'nın güneyinde bir evin tavan arasında bulunan tablonun, ünlü İtalyan ressam Caravaggio'ya ait olduğu tahmin ediliyor. Le Figaro gazetesi, ünlü ressamın yaklaşık 400 yıl önce yaptığı tablonun değerinin 120 milyon avro civarında olduğunu duyurdu.

YAPIMININ ARDINDAN 100 SENE SONRA KAYIPLARA KARIŞTI

Yapımının ardından 100 yıl sonra kayıplara karışan tablonun Toulouse kenti yakınlarındaki eski bir evin çatısında 2014 yılında bulunduğunu duyuran gazete, evin sahibinin çatının su sızdırması üzerine tamirat için tavan arasına çıktığında bu değerli tabloyla karşılaştığını yazdı.

"TABLOYU ROMA'DA YAPTI"

Fransız sanat tarihi uzmanı Eric Turquin'ın görüşlerine yer verilen haberde, Caravaggio'nun "Judith Beheading Holofernes" adını taşıyan tabloyu 1604-1605 yılları arasında Roma'da yaptığı kaydedildi.

ÜLKEDE BULUNAN SANAT ESERİNİN 30 AY BOYUNCA YURT DIŞINA ÇIKARILMASI YASAK

Fransa'daki yasalara göre, ülke topraklarında bulunan bir sanat eserinin 30 ay boyunca yurt dışına çıkartılmasına yasak getirilirken, ulusal müzelerin bu eserleri para ödeyerek satın almasına öncelik veriliyor.

FRANSIZ KÜLTÜR BAKANLIĞI TABLOYU SATIN ALMAK İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTI

Söz konusu haberin basında yer almasının ardından akşam saatlerinde bir açıklama yapan Fransız Kültür Bakanlığı, söz konusu tabloyu satın almak için girişim başlattığını duyurdu.

Barok stili resmin öncüsü sayılan, gölge ve ışığı çok iyi kullanmasıyla tanınan ünlü İtalyan ressam, 1571- 1610 yılları arasında yaşamış ve 39 yaşında hayata gözlerini yummuştu.


Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (5)

DAVUT:

KAFİR DEDİĞİ BATI İLİM BİLİM SANAT DERKEN MÜSLÜMAN DÜNYASI KAFA KESME TAKTİKLERİ NASIL KENDİMİ PATLATIRIM YADA BİRBİRİMİZİ YERİZ DERLER :) ARKADAŞ GERÇEKTEN ŞAŞIRDIĞIM 1 2 DÜNYA SAVAŞIN DA HİÇBİR HIRİSTİYAN MÜSLÜMAN ÜLKELERİNE SIGINMADI AMA HEP MÜSLÜMAN DÜNYASI BATIYA SIGINDI.

10
3
yanıtYanıtla
cerkez:

o dedigin hiristiyanlar göz bayama icin almaktadir bu islerin icinde bizat kendileri var fitne onda calmak onda devletleri sömürmek onlarda alexandiria diye bir ilim bilim kütüphanesi vardi butün ilim bili ne varsa caldilar yüz yilar önce ve simdide nasil bir birlerini öldürtelimdiye plan icindeler nerede savas orada ucuzluk madenleri cikarmaktalar sanada silah satip para kazaniyorlar

yanıt1
yanıt2
MÜSLÜMAN ÜLKELERDE YOLSUZLUK VAR:

MÜSLÜMAN ÜLKELERDE DİN SÖMÜRÜSÜ, FİTNE, FESAT, YOBAZLIK, MÜNAFIKLIK, HIRSIZLIK, YOLSUZLUK, RÜŞVET, ŞİDDET, SİLAH, KAVGA, SAVAŞ, TERÖR, KAN, GÖZYAŞI, AÇLIK, YOKSULLUK, ZULÜM, ADALETSİZLİK, SARAY SALTANAT NE ARARSAN VAR. . ADALET VE KALKINMA SIFIR.

yanıt3
yanıt0
serdo:

lan buna 120 milyon euro ödeyenin aklina sasarim , nesi 120 milyon euro lan bunun . . artik bunun gibi resimleri hayvanlar bile ciziyor

6
7
yanıtYanıtla
hdpli kürt:

bizim tavan arasindan fare cikiyor

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title