Haberler

Ünlü İsimlerin Gözyaşları Oya Aydoğan İçin Döküldü

Ünlü sanatçı Oya Aydoğan için Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen cenaze törenine katılan sevenleri, sanatçının tabutunun başında gözyaşı döktü. Aydoğan tedavi gördüğü sırada ünlü sanatçıya yazdığı mektubu okurken fenalık geçiren Sevim Emre ise eşi Orhan Gencebay tarafından salondan çıkarıldı.

Bir hafta önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan ve dün sabah hayatını kaybeden ünlü sanatçı Oya Aydoğan'n bugün ebediyete uğurlanıyor. Aydoğan için yakın dostları ve sevenleri tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa sanat camiasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Aydoğan'ın hayatının anlatıldığı kısa bir film gösterimiyle başlayan törende ünlü sanatçının tabutunun başında Kuran-ı Kerim okundu. Bu sırada ünlü sanatçının yakınları ve sanatçı dostları gözyaşlarına boğuldu.

"ANNEM EN İYİ KALPLİ İNSANDI"

Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur Aydoğdu, gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında, annesinin çok iyi bir insan olduğunu ifade ederek,  "Tanıdığı tanımadığı herkese yargısız bakabilen, herkese yardım etmeye çalışan birisiydi. O kadar iyi kalpli bir insandı ki böyle bir annem olduğu için çok çok mutluyum öncelikle. Ona layık bir evlat olmak istiyorum. Ona hakkını ödeyebilir miyim bilmiyorum ama.  Elimden ne geliyorsa yapacağım" dedi.

HALİL ERGÜN'ÜN GÖZ YAŞLARI

Oya Aydoğan'ın yakın dostlarından sanatçı Halil Ergün, gözyaşları içinden Aydoğan'ı tasvir ederek, "Mesleğine aşıktı bu ortamda var olmayı çok seviyordu. Hepimizin gideceği yer belli, orada selamlaşacağız belki bilmiyorum ama, erken gitmesi bizi kahretti doğrusu. Daha çok büyük hayalleri vardı. Nur içinde yatsın başımız sağ olsun" şeklinde konuştu.

"BEN ONA' OY OY' DERDİM"

Sanatçı Orhan Gencebay, Oya Aydoğan'a "Oy oy" diye seslendiğini ifade ederek, "Ben ona Oy Oy derdim. Ben onun ağabeyiydim o benim kardeşimdi. Ailemden birisi gibiydi. Son yıllarda haftanın hemen hemen her günü görüşürdük. Mesleğinde çok başarılı olduğu gibi insan olarak da çok iyi bir insandı herkesi severdi herkeste onu severdi" diye konuştu.

SEVİM EMRE'DEN OYA AYDOĞAN'A DUYGULANDIRAN MEKTUP

Oya Aydoğan'ın yakın arkadaşı Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre, Aydoğan hastanede iken onun için yazdığı mektubu göz yaşları içerisinde okudu. Sevim Emre, mektubun sonunda gözyaşlarına boğularak, fenalaştı. Emre, eşi Gencebay tarafından salondan çıkarıldı. Emre yazdığı mektubunda Aydoğan'a seslenerek, " Düşünüyorum da kaç yıldır oya gibi işledik dostluğumuzu, kah güldük kah ağladık. Sen hep yanımızdaydın, vefalıydın, benim can dostumdun. Bu mektup senin için inşallah iyileştiğinde sende okuyacaksın, hayat böyle işte ne olacağını asla bilemiyorum insan. Hayat yolunu acıları geride bırakıp unutarak..." ifadelerine yer verdi.

"OĞLU İÇİN KENDİ HAYATINI İKİNCİ PLANA ATARDI"

Ünlü isimlerden Safiye Soyman'da Aydoğan'ın kendisine aldığı kolyenin hikayesini gözü yaşlı anlatarak. "Bana 10 sene önce aldığı kolyeyi taktım bugün.  'Sana nazar değmesin' diyerek bana bu kolyeyi almıştı. Ben bunu bugün taktım" şeklinde konuştu.

Sanatçı Nuri Alço'da Aydoğan ile ilgili anısını anlatarak,  Aydoğan'ın kendisine hep neden evlenmediğini sorduğunu söyleyerek, "Biricik oğluna çok bağlıydı ki, yani onun üzerine kendi yaşantısını hayatını ikinci plana atan bir insandı. Gerçekten çok severdi oğlunu" dedi.

Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'da Aydoğan ile önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Sosyal duyarlılığı ile bizimle beraber olmuştu. Çok kötü bir tesadüf oldu. Görüştükten sonra bu rahatsızlığı yaşadı ve hayatını kaybetti. Son vasiyeti'de Beşiktaş'ta defnedilmekti, Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Aydoğan'ın cenazesi buradaki törenin ardından ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılınmak üzere Levent Camii'ne götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Orhan Gencebay Oya Aydoğan Sevim Emre Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title