Haberler

Ünlü Isimler Gibi Kokmak Için Yılda 5 Milyar Amerikan Doları Harcanıyor

Güncelleme:

İngiltere'nin en büyük online kozmetik sitesi Cheapsmells'in Türkiye sitesi BellaMola.com'un satış verileri ünlü isimlerin parfüm markalarına olan ilginin artışına dikkat çekiyor.

Dünya genelinde parfüm endüstrisinde ünlü isimlerin markası olarak üretilen parfümler yıllık 5 milyar Amerikan doları değerine sahipken, Türkiye'de ise ünlü isimlerin üretimi olan parfümlerde Jennifer Lopez, Britney Spears, Antonio Banderas ve David Beckham listenin başında yer alan ünlü isimler arasında.

İngiltere'nin en büyük online kozmetik devi Cheapsmells.com'un Türkiye'deki online kozmetik sitesi; www.Bellamola.com 'un ünlü isimler adına üretilen parfümlerle ilgili verileri birbirinden ilginç ayrıntıları içeriyor. David Beckham parfümlerini en çok tercih eden illerin başında, İstanbul'dan sonra, %41'lik payla Adana ili gelirken, Antonio Banderas parfüm çeşitlerinde ise Antalya başı çekiyor. Samsun ise %36'lık payla Türkiye genelinde Jennifer Lopez parfümlerine olan ilgide 1.sırada yer alıyor.

2012'de dünya genelinde en çok satan ilk 100 parfüm içerisinde, 31'ini ünlülerin isimlerini taşıyan parfümler oluşturuyor. Dünya genelinde en çok satan ünlülerin parfüm sıralamasında, 1.sırada, 1991 yılında, bu trendi başlatan ve 1 milyar amerikan doları satış yaparak, Ünlülerin parfüm satışları arasında dünya parfüm endüstrisinde 1.sıraya yerleşen Elizabeth Taylor'ın White Diamonds parfümü oluşturuyor.

Türkiye'de ise www.BellaMola.com üzerinden gerçekleşen ünlülerin parfüm satışlarında en çok tercih edilen ünlü parfüm isimleri şöyle;

Jennifer Lopez Miami Glow (Bayan) ve Jennifer Lopez Deseo (Erkek) parfümü,

Jennifer Lopez'den hemen sonra ise Britney Spears parfümlerine olan yoğun ilgi dikkat çekiyor.

Konser dönemlerinin de ünlülerin parfüm satışını etkilediğini açıklayan BellaMola.com, geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen Justin Bieber ve Rihanna konserlerinin de, aynı dönemde özellikle Justin Bieber ve Rihanna'nın parfümlerine olan ilgiyi artırdığını belirtiyor.

Bieber ve Rihanna'nın İstanbul'daki konserlerinin olduğu dönemde, Rihanna ve Justin Bieber parfümlerine olan ilginin diğer zamanlara kıyasla, %67 oranında artış gösterdiğini belirten, BellaMola.com, bu ilginin İstanbul dışında yer alan şehirlerden gelen yoğun talepler olmasına da dikkat çekiyor.

Rihanna konseri döneminde Erzurum ilinin, İstanbul'dan sonra %34 ile en çok Rihanna Reb'l Fleur parfümüne olan ilginin olduğu belirtilirken, Justin Bieber konseri öncesinde ise, Justin Bieber Someday parfümüne en yoğun talebin olduğu şehirlerin başında Konya ve Denizli'nin yer alıyor olması ve İstanbul'un ise Bieber Parfümlerinde 3. Sırada yer alması olması oldukça dikkat çeken veriler arasında.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Justin Bieber Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title