Haberler

    Ünlü İşadamı Halit Dumankaya Tahliye Oldu

    Tutuklular Mehmet Kızılkaya, Nihat Kayalıdağ, Şerif Kahraman ve Halit Dumankaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan tutukluluk incelemesine katıldılar. Diğer tutuklular ise SEGBİS sisteminin arızalı olması nedeni ile tutukluluk incelemesi için yapılan duruşmaya katılamadılar.

    Tutukluluk incelemesinin yapıldığı duruşma salonunda ise sanıkları temsilen Avukatlar Aydın Mollaoğlu, Burçin Hekimoğlu, Selcen Özer Bodur, Hünkar Demirhan Çelik hazır bulunarak müvekkillerinin tahliyeleri yönünde görüş bildirdiler.

    SEGBİS sistemi ile ifade veren Halit Dumankaya, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, hiçbir terör örgütü ile bağlantısı olmadığını belirtti, tahliyesini istedi.

    6 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

    Diğer şüpheliler ve avukatlarının da tahliye talepleri yönünde görüşlerini alan mahkeme, kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, "Şüpheli Halit Dumankaya'nın silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanını Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet suçlarını işlediğine dair tutuklamayı haklı gösterecek kuvvet ve nitelikte delil bulunmadığı kanaatine varılmıştır. Şüpheliye isnat edilen örgütün finanse edilmesinde kullandığı iddia olunan 5 ayrı çekin fiilen iş yapan firmalara işleri karşılığında verildiği" gerekçesiyle Halit Dumankaya'nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Halit Dumankaya ile birlikte Nihat Kayalıdağ, Mehmet Kızılkaya, Fikret Baydak, Fikret Cırık ve Mubin Kılıç'ın da tahliyesine karar verdi.

    İSTANBUL'U TERK ETMEMELERİ KARARI ALINDI

    Tahliye kararı verilenler için, "Tutuklama ile umulan faydanın adli kontrol ile de sağlanabileceğine" hükmeden mahkeme, bu kişilerin adli kontrol hükümleri çerçevesinde haftada 1 gün karakolda imza vermelerini kararlaştırdı. Tahliye edilen şüphelilerin yurt dışına çıkışını da yasaklayan mahkeme, bu kişilerin İstanbul il sınırlarını da terketmemeleri yönünde karar aldı.

    3 KİŞİNİN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

    Mahkeme, tutuklu şüpheliler Adem Savaş, Şükrü Şerif Kahraman ve Ayhan Büyüka'nın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.

    SORUŞTURMANIN TOPLAM 46 ŞÜPHELİSİ VAR

    İstanbul Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali suçlar Soruşturma Bürosu, yaklaşık iki hafta önce 46 kişiyi gözaltına almıştı. Sorgularının ardından 2 kişi serbest bırakılırken, Halit Dumankaya'nın da aralarında bulunduğu 44 kişi adliyeye sevk edilmişti. 44 kişiden 22'si savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, kalanlar tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme ise Halit Dumankaya'nın da aralarında bulunduğu 9 kişinin tutuklanmasına karar vererek kalan şüphelileri serbest bırakmıştı. (Yüksel KOÇ / İSTANBUL - DHA)

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Mehmet Kızılkaya İstanbul Aydın Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title