Haberler

Ünlü İngiliz Okulları Türk Gençleri İçin Geliyor

Güncelleme:

İngiltere'nin seçkin okulları ile velileri ve öğrencileri bir araya getiren Independent Schools Show 18-19 Nisan tarihlerinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Next Step tarafından Cenevre, Londra ve Dubai'den sonra İstanbul'da ilk defa düzenlenecek organizasyonda misafirler İngiltere'nin önde gelen okullarının üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek dünya çapında kabul görmüş İngiliz eğitim sistemi hakkında bilgi alacaklar. Organizasyonun danışmanlığını ise Türkiye'nin önde gelen ailelerinin eğitim koçu ve FutureMinds kurucusu Ömür Yeğinsu üstleniyor. Yeğinsu, bir gencin temelleri sağlam bir gelecek kurmasının ve sonrasında uluslararası alanda söz sahibi olmasının tek yolunun kaliteli bir eğitimden geçtiğinin altını çiziyor.

Çocuklarını yurtdışında okutmak isteyen aileler ve gençlerin bu konudaki istekleri gün geçtikçe artarken bu konudaki kavram kargaşası da paralel bir şekilde artıyor. Sunulan ve seçilecek adreslerle gençlerin kişilik, lisan, eğitim ve hazırlıkların örtüşmesi, keyfi seçim yapılmaması ve kayıt işlemlerinin mükemmel bir şekilde uygulanması yurt dışı eğitimi için büyük önem taşıyor. Bu anlamda İstanbul'da ilk defa 18-19 Nisan tarihleri arasında Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek Independent Schools Show veliler ve öğrencilere aralarında Millfield School, St. Edward's, Marlborough College gibi on seçkin okulun üst düzey yöneticileri ile bir araya gelme ve İngiliz eğitim sistemi hakkında bilgi alma fırsatı sunuyor.

İngiliz okulları revaçta

İngiliz yatılı okullarının dünya üniversitelerinin ve is dünyasının aradığı bireyleri yetiştirmek konusunda köklü bir geçmişe ve sisteme sahip olduğunu belirten Ömür Yeğinsu, bilhassa ne yapmak istedigini bilen gençlerin bu sisteme girebilmek için çok gayretle çalıştığını ifade etti. İngiltere ve Türkiye arası mesafenin üç buçuk saat olması, ülkemiz eğitim sistemindeki karmaşa ve üniversiteye giriş sürecindeki stres sebebiyle İngiltere'deki okullar her geçen gün çok daha fazla tercih edilir hale geliyor" dedi.

Yurt dışında başarı doğru tercihte

Lise diploması dünyanın en iyi üniversitelerine pasaport olmalı diyen FutureMinds kurucusu ve baş danışmanı Ömür Yeğinsu, 13-18 yaş arası alınan eğitimin yalnızca üniversitedeki başarıya değil aynı zamanda görüş ve bilinç olarak bir dünya vatandaşı olabilmeye de etki ettiğini vurguluyor. Doğru öğrencinin doğru zamanda doğru okula yerleştirilmesinin ise gençler için hayati olduğuna dikkat çeken Yeğinsu, organizasyonun bu anlamda velilere ve öğrencilere yol gösterici nitelikte olacağını ifade etti. Yeğinsu, "Aileler çocuklarını doğru zamanda, doğru kişilerin mentorluğunda doğru adreslerde okutmalılar. Yalnız okulda değil evde de verecekleri eğitimin çok kıymetli olduğunu bilmelerinde fayda var. Evlatlarını dünyanın saygın okullarında şekillendirmeleri onları yalnız kendi ülkelerinde değil, dünyanın her noktasında takdir edilen önemli insanlar yapar. Aileler bunu mutlaka göz önünde bulundurmalı, sorgulamalı ve elbette her şeyden önce konuyu enine boyuna düşünerek çok iyi araştırmalı" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çırağan Sarayı İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title