Haberler

Gaziantep Havalimanı'nın Pisti Çürük Çıktı

Güncelleme:

Yap-boz tahtasına dönen Gaziantep Havalimanı pistinin dolgusunu yapan firmanın, eksik ve yanlış malzeme kullandığı ve pistin çok sık tamirat gördüğü belirlendi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 2011 ve 2012 yıllarına ait Sayıştay raporlarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonu'nda Gaziantep Havaalanı pist inşaatındaki usulsüzlükleri ve her yağan yağmurda su basan Hatay havaalanını gündeme getirdi. Sürekli tamirata uğrayan ve yap-boz tahtasına dönen Gaziantep Havaalanı pistinin dolgusunu yapan firmanın, eksik ve yanlış malzeme kullandığı ve bu nedenle pistin çok sık tamirat gördüğü belirlendi. Şeker, Gaziantep Havaalanının yapıldığı günden beri tamirat gördüğünü belirterek, "ikinci bir pist inşa edildi. Sonra ilk pistin tamiratı yapıldı, sonra yeni yapılan pistin de tamiratı yapıldı. Şimdi bir tamirat daha yapılıyor" diye tepki gösterdi. Gaziantep havaalanı pistinin neden bu kadar sıkıntı yaşadığını soran CHP'li vekil Şeker, "Zeminden mi kaynaklı yoksa yapan firmadan mı kaynaklı?" diye sordu.

MALZEME HATALI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ise durumun malzeme eksikliğinden kaynaklandığını kabul etti. Orhan Birdal, havaalanında iki pist başı arasındaki büyük kot farkını gidermek için yapılan dolgudan kaynaklı bir takım çökmelerin olduğunu belirtti. Birdal, "Kaplamanın kaldırılıp alttaki malzemenin iyileştirilip tekrar sıkıştırılarak pistin yapılmasını öngördük. Ancak kaplamayı kaldırdığımızda ve analizini yaptığımızda altındaki malzeme bizim istediğimiz malzeme değildi" dedi. Genel Müdür olayla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

HAVAALANI SU ALTINDA KALIYOR

Mehmet Şeker komisyonda her yağmurda sular altında kalan Hatay Havaalanı konusunu da gündeme getirdi. Havaalanını yapan firmadan bilgi aldığını, kırmızı kotla ilgili ne kadarının yapıldığı, ne kadar para ödendiği konusunda bir çalışma yaptığını belirten Şeker, hazırladığı dosyayı Cumhuriyet Savcılığına göndereceğini kaydetti. Havaalanının şiddetli yağmurda pist dahil sular altında kalmasına ilişkin açıklama yapan Şeker şöyle dedi: "175 santim dolgu yapılması gereken Hatay Havaalanına maalesef bu yapılmamış. Bu paralar verildi mi? Ne kadar verildi? Özel idare ne kadar ödedi? DHMİ devraldığında ne kadar ödedi? En son öğrendiğimize göre, Hatay Havalimanında 80 santimlik bir dolgu yapılmış." Orada askeri bir bölge bulunduğunu da kaydeden CHP Milletvekili, ayrıca resmi olarak da Milli Savunma Bakanlığı'ndan bilgi isteyeceklerini söyledi. Şeker, DHMİ Genel Müdürü'nden Teftiş Kurulu'nu harekete geçirmesini istedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Gaziantep Havalimanı Orhan Birdal Mehmet Şeker Kobi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (27)

S.B.:

DURMAK YOK. . . . . . . YOLA DEVAM. . . . . . . . PEŞKEŞE, HIRSIZLIĞA, YANDAŞ KOLLAMAYA, YOLSUZLUKLARA DEVAM . . . . . . . HAMDOLSUN. . . !!!

62
18
yanıtYanıtla
PANTOMİN:

BU MİLLETİN ASKERİ, POLİSİ, GAZETECESİ, 14 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ, GECE VE GÜNDÜZ DAVUL-ZURNA, YALAK BORAZAN TAKIMI İLE İÇERİ ALINIP, GÜNLERCE AYLARCA VE HATTA YILLARCA SORGUSUZ SUALSİZ İÇERDE REHİNİE ALINIYORSA, EMİR VEREN DEVLET DE BAŞIDA TERÖRİSTİR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15
16
yanıtYanıtla
hırsızlara selam olsun:

Anlamazlar. . . Üç gün konuşur dördüncü gün unuturlar. Durmak yok yandaşa peşkeşe devam. . .

20
8
yanıtYanıtla
mete:

Antep olunca şaşırmadım. alayı kaçakçı olduğu için asfaltı da kaçak getirmiştir bunlar. Allah dağına göre kar veriyor işte. . . .

7
18
yanıtYanıtla
yiğit:

yandaşlık herkez payını alıyor mütaitte alıyor malzemeye para kalmıyor

22
3
yanıtYanıtla
ramazan:

buda rüşvetle yapılanlardan ondan su altında kaldı.

20
1
yanıtYanıtla
OSMANLImobilWeb@haberler.com:

Asfalt yapılan yollarda öyle. Her on metrede bir yirmi çukur olur mu. Belediyeler iyi denetlesin. Arabalar akırdiyona döndü.

20
1
yanıtYanıtla
NASREDDIN HOCA:

alismisiz malzemeden calmaya kusura bakmayin. diyemezler. cunku yuzsuzler.

16
4
yanıtYanıtla
HanMobil-IOS:

Hangi Firma yaptiysa devlet Ona yaptirsin zan Altinda yani bes para vermeden

16
0
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Yolu yapin yakinda izne gelecem ucak gömülmesin burun üstü

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title