Haberler

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu Anıldı

Güncelleme:

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde adına düzenlenen festivalde anıldı.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde adına düzenlenen festivalde anıldı. Altınyayla Kaymakamı ve Şarkışla Kaymakam Vekili Selami Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Ergel, Şarkışla Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Pınar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Aşık Veysel'in oğlu Bahri Şatıroğlu ve kızı Menevşe Süzer ile bazı protokol üyeleri, "22. Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Aşık Veysel'in Sivrialan'daki mezarını ziyaret etti.

Kaya ve beraberindekiler, dua okunmasının ardından Aşık Veysel'in kabrine karanfil bıraktı. Katılımcılar, daha sonra Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezdi. Kaya, festivalde yaptığı konuşmada, "Bu topraklar, sanatçıların, ozanların, şairlerin, halk aşıklarının doğduğu, duygulu, sevdalı, dertli insanların birlikte yaşadığı topraklardır" dedi.

Aşık Veysel'in bir toprak adamı olduğunu dile getiren Kaya, "Toprak onun sığınağıdır. Derdini sazına döktüğü gibi, yorgunluğunu, kırgınlığını toprağa döker. Aşık Veysel'i ne kadar anlatırsak anlatalım, tam manasıyla anlatmamız mümkün değildir. O, Şarkışla'dan, Sivrialan'dan doğan bir irfan güneşidir" diye konuştu.

Sivrialan köyü muhtarı Mustafa Çam da yaptığı konuşmada son günlerde yaşamını yitiren şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, festivale katılanlara teşekkür etti.Aşık Veysel Şatıroğlu'nun küçük oğlu Bahri Şatıroğlu ise "Bugün gerçekten hem üzülüyorum hem de bir yandan seviniyorum. Biliyorsunuz Suruç'taki olaylar büyük yara, bunun yanında gelen şehitler bizi üzüyor. Veysel'i anma, hatırlama gibi günler ise bizi sevindiriyor, mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. Festival, aşıklar ve verilen konserlerle sona erdi.Bu yıl 25 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan festival, Şanlıurfa'nın Suruç ve Ceylanpınar ilçeleri ile Adıyaman'daki terör olayları nedeniyle ertelenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Aşık Veysel Şatıroğlu Şarkışla Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title