Haberler

Ünlü Güreşçi Ahmet Taşçı'ya Federasyon Engeli

Dünyaca ünlü başpehlivan Ahmet Taşçı, aylardır hazırlandığı Edirne Kırkpınar güreşlerine, Güreş Federasyonu’nun aldığı karar ile katılamayacak.

Dünyaca ünlü başpehlivan Ahmet Taşçı, aylardır hazırlandığı Edirne Kırkpınar güreşlerine, Güreş Federasyonu'nun aldığı karar ile katılamayacak.

Bu yıl Tarihi 654.'sü düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı güreşlerinde güreşmek için uzun bir süredir Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde hazırlık yapan Ahmet Taşçı, Türkiye Güreş Federasyonu'nun engeline takıldı. Kırkpınar'a 25 yıl damga vuran 12 kez Başpehlivanlık ve 2 defa ebedi Altın Kemer alan Ahmet Taşçı, güreşemeyecek olmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Taşçı, Güreş Federasyonu'nun aldığı karar hakkında, "Bundan önceki Güreş Federasyonu aldığı kararda Kırkpınar'da Başpehlivanlık güreşlerine sınır getirmiş, 40 yaşını dolduran Başpehlivanların güreşemeyeceklerini ancak Altın Kemer sahibi (ebedi) olanları istisna tutmuştu. Ben Ata sporumuzun daha iyi yerlere gelmesi için aylardır Kırkpınar'da güreşmek için çalışmalar yapıyorum. Ancak alınan bu karar başta beni ve güreş camiasını oldukça üzmüştür. Güreşememde ki tek sebep sadece Aliço'nun 56 yaşında Kırkpınar'da güreşerek bu spora ne kadar hizmet ettiğini, benim de 57 yaşında Aliço usta gibi Kırkpınar'da çıkıp güreşeceğimi ispat ederek tarihi Kırkpınar'a renk katmaktı. Bu yaştan sonra Kırkpınar'da Altın Kemer peşinde koşacak biri değilim. Niyetim sadece Kırkpınar yağlı güreşlerine renk katmak ve katkıda bulunmaktı. Fakat Güreş Federasyonu aldığı bu şok kararla buna izin vermedi" dedi.

Taşçı, güreşmesine izin verilmemesine rağmen Kırkpınar Güreşleri'ni izlemek için sabah saatlerinde Edirne'ye doğru yola çıktı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Taşçı Kırkpınar Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title