Haberler

ÜNLÜ & Co, Solventaş'ın Yıldırım Holding'e satışına danışmanlık yaptı

Güncelleme:

Türkiye'nin öncü bağımsız sıvı kimyasal depolama terminali Solventaş hisselerinin, Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding A.Ş.'ye satılması konusunda anlaşma imzalandı.

Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, bu işlemin finansal danışmanlığını gerçekleştirdi.

Son yıllarda özellikle yurtdışı açılımları ile dikkat çeken ve 21 ülkede, 11 farklı sektörde faaliyet gösteren Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding, Türkiye'nin lider ve bağımsız sıvı kimyasal depolama terminali Solventaş Teknik Depolama A.Ş.'nin (Solventaş) hisselerini satın almak için anlaşma imzaladı. Devir işlemi yasal izinlerin alınmasını takiben gerçekleşecek.

Anlaşmanın başarıyla imzalandığını belirten ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü: "Özellikle piyasaların durgun olduğu bir dönemde üst üste üçüncü büyük birleşme ve satın alma işlemimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde de, farklı sektörlerde yatırımlara değer katacak çalışmalarımızı aynı hız ile sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

ÜNLÜ & Co geçen yıl sonuna doğru Malezya'nın en büyük elektrik tedarikçi şirketi Tenaga Nasional Berhad'ın (TNB), Türk enerji şirketi GAMA Enerji A.Ş.'nin yüzde 30 hissesini 255 milyon dolara satın alma işleminin finansal danışmanlığını gerçekleştirmişti. Solventaş'tan önce bu yılın ilk yarısında ise, ÜNLÜ & Co, Türkiye'nin en büyük holdingleri arasında yer alan Yıldız Holding'in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları'nın 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO'a satılması işleminde satıcı tarafın finansal danışmanı olarak yer almıştı. Ayrıca, Anadolu Cam'a ait Soda Sanayii'deki 100 milyon dolarlık hisse satışının ardından, PETKİM'in 50 milyon dolar değerinde hisse satış işlemine de aracılık etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title