Haberler

Ünlü Çanakkale Domatesi Hayvan Yemi Oldu

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, üreticiden kilo alış fiyatı 15- 20 kuruşa kadar düşen bölgenin ünlü domatesi, keçi ve koyunlara yem oldu.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, üreticiden kilo alış fiyatı 15- 20 kuruşa kadar düşen bölgenin ünlü domatesi, keçi ve koyunlara yem oldu.

Sofralık domatesin merkezi olan Bayramiç İlçesi'ne bağlı Koşuburnu Köyü'nde, Türkiye'nin lezzetini çok iyi bildiği Çanakkale domatesinin toptancılar tarafından tarladan alış fiyatı 15-20 kuruşa düştü. 25 kilo gelen bir kasa domates de 4-5 lira arasında alınmaya başlandı. Dökme salçalık domatesin kilosu 12 kuruşa, 25 kiloluk kasa da 3 liraya kadar indi. Hazır fabrika yeminin kilosu bir lira olunca, üreticiler de 15-20 kuruş olan bir kilo domatesi yem olarak vermenin daha avantajlı olduğunu düşündü. Üreticiler, düşen fiyatlara tepkisini, ünlü Çanakkale domatesini küçükbaş hayvanlara yem yaparak göstermeye başladı.

Koşuburnu Köyü'nde domates yetiştiren Mehmet Eser, "Domatesin kasa fiyatı 4-5 liraya kadar düşünce zarar eder duruma geldik. Şu anda hazır hayvan yeminin kilosu bir lira. Domatesin toptan alış kilo fiyatı 15-20 kuruş. Bu durumda domatesi hayvanlara yem yapmak daha uygun. Eğer fiyatlar bu seviyede devam ederse domates üreticisi perişan olur" dedi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan fiyatların düşmesini, komşu ülkelere yapılan ihracatın durmasına bağladı. Ürünün şuanda sadece iç piyasada tüketildiğini belirten Pehlivan, "Geçen yıl Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, İran, Irak ve Suriye'ye ihracat yaptık. Ama bu yıl hiçbir ülkenin domates talebi yok" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İsmail Pehlivan Çanakkale Bayramiç Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title