Haberler

Üniversiteye Sosyal Yaşam Merkezi ve Kapalı Otopark

Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacağı bildirildi.

Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacağı bildirildi.

Uludağ Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Görükle Kampüsünde öğrenciler, çalışanlar ve Bursalılar artık otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçları için sıkıntı çekmeyecek. Bu kapsamda kampüs içine Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak.

Yaklaşık 50 bin metrekarelik taban üzerine yapılacak ve 132 bin metrekare toplam kullanım alanına sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi ve kapalı otopark işletimi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Hasılat paylaşımı modeliyle finanse edilecek projeler, ihaleyi alan firma tarafından 24 yıl işletildikten sonra tamamen Uludağ Üniversitesine geçecek. Firma, işletme süresince üniversiteye pay verecek. Görükle Kampüsü, iki yıl sonra öğrenci, personel ve halkın tüm ihtiyaçlarının bu merkezden kolaylıkla karşılanabildiği bir cazibe ve çekim merkezi haline gelecek.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 65 bin öğrencisi olan, bunun 50 bini Görükle Kampüsü'nde bulunan öğrencimiz için 2 bin 500 akademisyen 3 bin 500 çalışan 2 bine yakın taşeronla 8 bin kişilik çalışanın bulunduğu bu kampüste böyle bir yaşam merkezine ciddi bir ihtiyaç var. Bunu da üniversitemize herhangi bir maddi yük getirmeden kazandırmış olacağız. Bu merkeze sadece üniversite öğrencileri ve çalışanları değil, Bursalılar da metroyla erişim olduğu için yoğun ilgi gösterecektir. Bu merkez bir nevi cazibe merkezi olacak." dedi.

Proje Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce de kentin tüm ihtiyaçlarını kapsayan ve şehre uzaklığını da hesaplayan bir rapor hazırladıklarını vurgulayarak, "Bursa'da bu çevrede yani Nilüfer ilçesinde bu kadar büyük bir yatırım yok. Aynı zamanda Türkiye'de üniversiteler içerisinde özellikle kampüs içerisinde bu büyüklükte ve genişlikte bir yatırım yok. Böyle bir yatırım ilk olarak bizim üniversitemizde gerçekleşecek. Bu proje diğer üniversitelere de öncü olacaktır. Bu konuda her türlü hukuki alt yapımız hazır, umarım Bursa çok güzel bir yapı kazanmış olacak." şeklinde konuştu.

Özel sektör tarafından finanse edilecek Sosyal Yaşam Merkezi, 2886 sayılı yasa çerçevesinde açık ihale yöntemiyle 21 Eylül 2016 tarihinde ihaleye çıkacak. İhaleyi alan firma, inşaatı iki yıl içinde bitirecek ve yapım aşamasında üniversiteye kira bedeli, işletim sırasında ise yıllık ciro üzerinden pay verecek, 24 yıl sonra da tamamen üniversiteye devredecek.

Kaynak: AA / Güncel

Uludağ Üniversitesi Görükle Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title