Haberler

Üniversiteye Panel Yeri Eleştirisi

İzmir'de, boşandığı V.A. tarafından 4 ay önce öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ın anısına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen panelin, görev yaptığı fakültenin salon tahsis etmemesi nedeniyle başka bir fakültede yapıldığı ileri sürüldü.

İzmir'de, boşandığı V.A. tarafından 4 ay önce öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ın anısına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen panelin, görev yaptığı fakültenin salon tahsis etmemesi nedeniyle başka bir fakültede yapıldığı ileri sürüldü. Platform temsilcileri bu durumu kınadı. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Daş ise iddiaları reddetti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Serpil Erfındık'a Adalet İçin' adıyla bir panel düzenledi. Platformun İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural, devletin kadınları korumakla yükümlü olduğunu belirterek, koruma yasası çıkarılması ve kadınlara 'gerçek koruma' sağlanana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Platform hukukçularından Avukat Perihan Çağrışım Kayadelen de, 6284 sayılı Koruma Kanunu ile kadınların kazanımlarını anlatırken, DEÜ Felsefe Bölümü'nden Özlem Duva Kaya, kadınların ezilen konumda kaldıkları sürece kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete engel olunamayacağını, devlet başta olmak üzere herkese görevler düştüğünü belirtti.

"DEÜ ÖLDÜRÜLEN ÇALIŞANINA SAHİP ÇIKMADI"

Panelin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sanem Deniz Kural, DEÜ yönetimini eleştirerek, "Kendi öğretim üyeleri olan ve eski eşi tarafından öldürülen Serpil Erfındık davasına bir avukatları aracılığı ile davaya katılma talebinde bulunarak 'Çalışanımız öldürüldü, şikayetçiyiz' deme hakkı olan DEÜ, Serpil Erfındık davasına katılmadı" dedi. Serpil Erfındık'ın anısını yaşatmak için üniversitede panel düzenlemek amacıyla, çalıştığı Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nün bağlı olduğu Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na salon tahsisi için başvuruda bulunduklarını, ancak reddedildiğini söyleyen Kural, "Bunun üzerine paneli, aynı kampüs içerisinde bile yer almayan Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirmek durumunda kaldık" diye konuştu.

Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal, eski damadı V.A.'nın 'yaklaşmama kararına' rağmen, cinayetten önce defalarca, kızının öğretim görevlisi olarak çalıştığı DEÜ'ne giderek kızıyla görüşmeye çalıştığını, bunun üzerine kızıyla birlikte DEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve rektörlükle görüşerek yardım etmelerini istediklerini belirterek, "Ancak kızım öldürüldü. DEÜ'nün çalışanına sahip çıkarak davaya katılması, anısına düzenlenen bir panele kendi dekanlığının seve seve önayak olması beklenirken, bunlar yapılmadı" dedi.

DEKAN: "AİLESİ SAHİP ÇIKMADI"

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Daş ise ailenin ve platformun eleştirilerine ilişkin olarak kişisel görüşlerini paylaşabileceğini belirtip, "Bizim de annesine, ailesine yönelik insani eleştirilemiz var. Ailesinin yeterince sahip çıkmadığını düşünüyoruz" dedi. Prof.Dr. Daş, üniversitenin davaya müdahil olmadığına ilişkin eleştire dair ise "Üniversite nasıl müdahil olacakmış? Rektörlüğün hukuk müşavirliği gerekli görürse çalışma yapar, buna Rektörlük karar verir" dedi. Panel için salon tahsisini isteğinin reddine ilişkin de konuşan Prof.Dr. Mustafa Daş, belirtilen tarihte salonların teknik olarak uygun olmadığını, ses, aydınlatma, personel gibi unsunlarda eksikler olabileceğini söyledi. Panelin yine üniversite bünyesinde başka bir fakültede gerçekleştirildiğini hatırlatan Prof.Dr. Daş, "Edebiyat değil de Eğitim Fakültesinde yapılması neden sorun olsun? Bizim DEÜ'de kadın sorunlarıyla ilgili bir merkezimiz var" dedi. Platformun konuşmacıları da kendilerinin belirleyeceği konusunda dayatmada bulunduğunu öne sürün Prof.Dr. Daş, "Bu etkinlik illa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun mu olmalı? Bunlar subjektif, kişisel, duygusal, ön plana çıkmaya yönelik tavırlar diye düşünüyorum" diye konuştu.

REKTÖR ŞİDDETE KARŞI TEDBİR ALINMASI ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ın, Buca ilçesinde, boşandığı eşi V.A. tarafından, 15 Aralık 2013 tarihinde bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün bir basın toplantısıyla, acının kendi evlerine de düştüğünü, meslektaşlarını koca şiddetine kurban verdiklerini belirterek, şiddete karşı tedbir alınması çağrısı yapmıştı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Sanem Deniz Mustafa Daş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title