Haberler

Üniversiteye Hazırlanan Mezun Öğrenciler İçin Büyük Fırsat:

Güncelleme:

Kültür Eğitim Kurumları Türkiye çapındaki tüm şubelerinde her hafta sonu mezun öğrencilere yönelik üniversiteye hazırlık kurs programı uyguluyor.

Kültür Temel Liseleri Mezun Kursları başladı.

Sayısal ve Eşit Ağırlıklı alanlara uygun sınava hazırlık programları ile öğrencilerin, kariyer planlarına uygun yüksek öğretim programlarına geçebilmeleri için büyük öneme sahip derslerde iyi bir noktaya ulaşmalarını amaçlanıyor. Üniversiteye hazırlanan mezun öğrencilerin istedikleri zaman başvurarak kayıt yaptırabilecekleri Kültür Temel Liseleri Mezun Kursları, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada 18 saat toplamda ise 700 saatlik bir eğitim fırsatı sunuyor.

Kültür Eğitim Kurumlarındaki kurs programlarında sayısal bölüm öğrencilerine 'Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Türkçe' dersleri Eşit Ağırlık bölümü öğrencilerine ise 'Türkçe, Matematik, Geometri, Tarih, Coğrafya ve Felsefe' dersleri veriliyor. Yıl boyu toplam 14 YGS denemesi 10 LYS denemesi uygulanan kurslarda ayrıca rehber öğretmenler tarafından 6 farklı test ve envanter ile öğrencilerin kariyer hedefleri belirlenerek buna uygun çalışma programı oluşturmaları sağlanıyor.

Temel liseler rüştünü ispatladı

Temel liselerin ilk mezunlarını bu yıl verdiğini, öğrencilerinin bu yıl ilk kez üniversite sınavına girdiğini hatırlatan Kültür Temel Liseleri Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal, akademik programı MEB okul müfredatı ve ÖSYS sınav müfredatına uygun olarak planlanan temel liselerin diğer okul türlerine oranla sınavlarda daha yüksek başarı sergilediğini belirtti.

Bu yıl 95.036 özel ve temel lise öğrencisi üniversitelerin lisans programlarına kayıt hakkı kazandı. Temel liseler üniversite sınavında yüksek bir başarı yakaladı. Örneğin Kültür Temel Liseleri'nin üniversiteye girişte lisans programlarına yerleştirme oranı % 65 olarak gerçekleşti. Bu geçmiş yıllardaki dershane başarısının da çok üzerinde bir oran. Fen liseleri ile kıyaslanabilecek bir başarı. 2016 yılı okul türlerine göre üniversite başarısına bakıldığında; Sosyal bilimler liseleri yüzde 67,7, Fen Liseleri yüzde 54,4, Özel/Temel Liseler yüzde 51,8, Öğretmen Liseleri yüzde 49,1, Anadolu Liseleri yüzde 41,4, İmam Hatip liseleri yüzde 16,2'lik bir başarı sergiledi. Bu başarı elbette öğrenci ve velilerin temel liselere ilgisini çok büyük oranda artırdı…"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title