Haberler

Üniversitenin Tuvaletindeki Patlamaya İlişkin Davada 5 Öğrenci Tahliye Edildi

İstanbul Üniversitesi tuvaletindeki patlamaya ilişkin 13 sanığın yargılandığı davada tutuklu bulunan 5 öğrenci tahliye edildi.

İstanbul Üniversitesi tuvaletindeki patlamaya ilişkin 13 sanığın yargılandığı davada tutuklu bulunan 5 öğrenci tahliye edildi.

İstanbul Üniversitesi'nde tuvalete bomba konulmasına ilişkin iddiasıyla Terör ve Organize suçlara bakan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 sanığın yargılandığı dava dosyası özel yetkili mahkemelerin kapanmasının ardından İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Dava kapsamında tutuklu bulunan 5 sanık ilk kez İstanbul 20.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşına çıktı. Duruşmada 5 tutuklu sanığın yanı sıra 5 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de salonda izleyici olarak yer aldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Fırat Epözdemir özel yetkili mahkemelerde adil yargılama yapılmadığını iddia etti. Özel yetkili mahkemeleri kapsayan paralel devlet soruşturması yapıldığını belirten avukat Epözdemir tüm sanıkların tahliye edilmesini talep etti.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Sinan Zincir ise öğrencilere hukuka aykırı delilerle komplo kurulduğunu iddia ederek sanıkların tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu 5 sanığın delillerin toplanmış olması delilleri karartma ve değiştirme şüphelerinin bulunmaması, tutuklu kaldıkları süre ve öğrenci olmaları gerekçeleriyle tahliyesine karar verdi.

Öte yandan duruşma öncesi sanık yakınları ve avukatları adliye önünde kısa bire açıklama yaparak sanıkların tutuklu yargılanmasına tepki gösterdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tuvaletinde 8 Mayıs 2012 günü meydana gelen patlamaya ilişkin öğrenciler Emel Çetin, Raziye Ay ile Mücahit Özdemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Patlamaya ilişkin 3 öğrenci hakkında açılan dava daha sonra İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde karşıt görüşlü öğrencilerin arasında yaşanan satırlı saldırıya ilişkin 10 sanığın yargılandığı dava ile birleştirilmişti. Sanıklar dava kapsamında "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, kasten öldürme, korku, kaygı ve panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme " gibi suçlardan yargılanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Sırrı Süreyya Önder Fırat Epözdemir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title