Haberler

Üniversitenin 'Genç Emekli' Atları

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA) İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Meslek Yüksek Okulu'nda 6'sı hasta olmak 26 at, öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından bakım altında tutuluyor.

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA)

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Meslek Yüksek Okulu'nda 6'sı hasta olmak 26 at, öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından bakım altında tutuluyor. Atçılık ve Antrenörlüğü Program Başkanı Dr. Çağla Parkan Yaramış, kendilerine getirilen hasta atları tedavi ettiklerini, bunların yanı sıra fakülteye bağışlanan 'Genç emekli' olarak nitelendirdiği atların eğitim amacıyla kullanıldığını söyledi. Dr. Yaramış, 'Öğrencilerimiz, bize ait atlara nasıl yaklaşılması gerektiğini, nasıl muayene edilebileceğini öğreniyor. Ayrıca binicilik dersinde de bunları kullanıyoruz" dedi.

Dr. Çağla Parkan Yaramış, üniversitedeki atların bir bölümünü TJK'nın yarışta sakatlanan, 'Koşma yüreği' bulunmayan, bir bölümünün ise, arazide engel atlamada kullanılan 'Konkur' olarak eğitilenler olduğunu belirtti. Dr. Yaramış, "Bize atlarını vermek isteyenler var. Ancak, yerimiz kalmadığını belirterek bunu bu aşamada kabul etmiyoruz. Doğan tayları kimseye vermiyoruz" diye konuştu.

Yaraları pansuman edilen, ahırları sürekli bakım altında tutulan, nallarına kadar temizlenen 'Üniversiteli atlar'ın günde 5-6 kilo yulaf, kırık arpa, kepek ve mısır ve 3 kez kuru çayır otları yedikleri ifade edildi. Atların üniversitenin Avcılar Kampusu'nde uygun arazi ve padoklarımızın olması nedeniyle açık havalarda serbest bırakıldıkları, dışarı çıkamayacak durumda olanların ahırda çalıştırıldığını anlatan Atçılık ve Antrenörlüğü Program Başkanı Dr. Çağla Parkan Yaramış, şunları ekledi:

"Araziye uyum sağlayamayan ahırda yemini yiyor. Antreman yapıyor. Günleri de geçip gidiyor. Güzel bir emeklilik hayatı var onlar için. Burası bize verilen genç atların da emeklilik yerleri bir anlamda. TJK'daki gibi ağır bir hayatları yok. Öğrencilerimiz atları günde 45 dakika en fazla 1 saat çalıştırıyorlar. Atlar araziye çıkıp geziyorlar, podaka çıkıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title