Haberler

Üniversitenin Bahar Şenlikleri Sanatla Taçlandı

Atatürk Üniversitesi; bilim, kültür ve sanat şenliğine katkı sağlayarak Bayburt Üniversitesinde güzel eserler ortaya çıkardı.

Atatürk Üniversitesi ; bilim, kültür ve sanat şenliğine katkı sağlayarak Bayburt Üniversitesinde güzel eserler ortaya çıkardı.

Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsünde; Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Bulat, Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, Yrd. Doç. Dr. Önder Yağmur, Öğr. Gör. Kadir Tuzcu, Öğr. Gör. Ahmet Sobacı, Arş. Gör Serap Bulat, Arş. Gör. Halil Daşkesen gibi akademisyenlerin katkılarıyla sanat etkinlikleri gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesinden yedi akademisyen kırk üç öğrenci Bayburt Üniversitesine geldi.

Düzenlenen etkinliğe öğrencilerle birlikte rektör Coşkun ve akademisyenlerde katıldı. Fırçayı eline alarak ebru yapan rektör Coşkun bilim, kültür ve sanat şenliğine dair değerlendirmelerde bulundu. Rektör coşkun şunları ifade etti " Bu hafta bilim, kültür ve sanat şenliğinde yer alacak konserlerimizi Soma'da yaşadığımız felaketten dolayı iptal ettik. Bilim, kültür ve sanat şenliği üniversitemizde geleneksel el sanatları çalışmalarıyla devam ediyor. Sanatsal çalışmalarda ebru, baskı tişörtler yaparak öğrencilerimizi sanatsal etkinliğin içine çekmeye çalışıyoruz" dedi. Sözlerini "Çarşamba günü bilimsel anlamda uluslararası sempozyumumuz başlayacaktır" diyerek bitirdi.

Dede Korkut kampüsünde düzenlenen etkinlikte öğrencilere ilk defa geleneksel Türk el sanatları, heykel, resim, baskı, ebru sanatı tanıtıldı. Kültürel etkinlikte Soma'ya ilişkin çalışmaları yapıldı. Çalışmalarda leylek, bağlama, baret, gezegenler, kuş evleri, kümbet heykelleri yer aldı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim-iş eğitimi anabilim dalı Öğr. Gör. Ahmet Sobacı ebru sanatını anlatırken " Orta Asya'dan Anadolu'ya gelmiş Klasik Türk Sanatı yoğunlaştırılmış sıvı üzerine yapılmış soyut bir resimdir. Boyalar tamamen doğal suda erimeyen yağ içermeyen boya; suyu yoğunlaştırmak amaçlı geven dikeni sütü ya da deniz yosunu kullanılır. Sobacı sözlerini "Ebru soyut bir sanat olduğundan herhangi bir benzeştirme kaygısı olmadığı için sanatçıyı bilimsel olarak zorlamaz. Tamamı hayal gücüne dayalı psikolojik rahatlama amaçlı yapılabilecek ideal bir sanat türüdür. Bazı psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde tamamlayıcı terapi olarak kullanılır" diyerek sürdürdü.

Üniversitemizde düzenlenen etkinliğe katılan öğrencilerden Güzel Sanatlar Fakültesi resim Bölümü son sınıf öğrencisi Baran Altun; " Bayburt'ta gelmemizin amacı kardeş üniversitemize bahar şenliklerinde katkı sağlamak ve burada güzel izler bırakmak, insanları sanata karşı biraz olsun bilinçlendirmek" dedi.

Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Oğuzhan Serdaroğlu " Sanatın sadece bir yere takılıp kalmamalıdır, bilinmediği yerlerde de sanatın bilincinde olunması gerekir, amacımız farkındalık oluşturmaktır." diye konuştu. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Bayburt Üniversitesi Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title