Haberler

Üniversitemiz Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Oryantasyon Eğitimleriyle Başladı

Güncelleme:

ÖSYM ve ek yerleştirme sonucu kayıt yaptıran 4584 yeni öğrencinin de katılımı ile 26 bini aşan öğrencisiyle Üniversitemiz 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başladı.


Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin, Üniversite ve Çevreyle Uyum Sağlamalarını Kolaylaştırmak Amacıyla 'Üniversite ve Hatay Yöresi Tanıtım Toplantıları' Devam Ediyor.

Ayrıca bu eğitim-öğretim yılında 1127 öğrenci Üniversitemizde formasyon eğitimi alırken yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından da çeşitli ülkelerden 285 öğrenci kayıt yaptırdı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla "Üniversite ve Hatay Yöresi Tanıtım Toplantıları" (Oryantasyon Eğitimleri) Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile başlayıp 3 Ekim Pazartesi günü itibariyle Atatürk Konferans Salonunda devam etti.
Toplantıya katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Kılınç, öğrencilere MKÜ'de geçecek sürecin eğitim hayatlarının en verimli ve en başarılı dönemleri olmasını temenni ederek öğrenciler için yeni bir hayatın başlangıcı olacağını vurguladı ve onlara şöyle seslendi: "Önünüzde yepyeni fırsatlar olduğu gibi sıkıntılar da bulunuyor. Nelerle karşılaşacağınız ya da karşılaşabileceğiniz konusunda sizleri uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla bu toplantıları düzenlemekteyiz. Barınma, beslenme, eğitim olanaklarınızı, fiziksel imkânlarınızı tamamlamak yönünde büyük çaba sarf ettik. Mümkün olduğu kadar dersliklerin ve sosyal alanların hijyen yönünden azami düzeyde temiz ve kullanışlı olmasına özen gösterdik." diye konuştu. Kılınç, öğrencilerin sorunlarını dinlemeye her zaman hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Üniversite ve Hatay Yöresi Tanıtım Toplantısı

Konuşmanın arkasından toplantıya geçildi. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminde görevli Psikolojik Danışman Daniela MURSALOĞLU, Psikolog Yusuf DOĞRU, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ahmet Miski ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında personeli Hatice Engin tarafından üniversitemiz ile ilgili genel bilgiler, öğrenci bilgi sistemi ve yönetmelikler, üniversitemizin sunduğu kültürel, sosyal, sportif ve sağlık hizmetleri, kütüphanemizin olanak ve kullanım bilgileriyle Hatay'ın tanıtımı sunumlarla yapıldı.
Bilgilendirme toplantıları, 4 Ekim'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Veteriner Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ziraat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Antakya Meslek Yüksekokulu, Samandağ Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, 11 Ekim'de Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Altınözü Tarım Bilimleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, 12 Ekim'de Hassa Meslek Yüksekokulu ve Kırıkhan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve son olarak 13 Ekim'de Yayladağı sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilmeye devam edilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Kılınç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title