Haberler

Üniversitelilere Yıldıztepe'de Kayak Eğitimi

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Yıldıztepe'de, üniversite öğrencileri kayak öğreniyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan 28 öğrenci, Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde akademisyenler eşliğinde eğitim alıyor.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak eğitimi için Yıldıztepe'ye geldiklerini söyledi.

Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe'yi öğrendikten sonra kayak derslerini burada vermeye başladıklarını dile getiren Ocak, "Buraya 4 yıldır geliyoruz. Burada konaklama olarak ciddi tesisler var. Ekipman olarak da alt yapısı oldukça iyi. Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği bize teknik olarak önemli destekler veriyor. En önemlisi Yıldıztepe'nin doğal ortamı çok güzel." dedi.

Ocak, öğrencilerin kısa sürede kayak yapmayı öğrendiğini anlatarak, "Yıl içerisinde kayak derslerindeki teorik derslerin uygulamasını yapmak için Yıldıztepe'ye geldik. Bu süreçte öğrencilerimiz oldukça yol katetti. Çok güzel bir ders ve etkinlik oldu." diye konuştu.

Kayak sporunun hakkettiği ilgiyi görmediğini dile getiren Ocak, öğrencilerin aldıkları eğitimler doğrultusunda görev yaptıkları yerlerde kayak sporunu sevdirerek bu sporun daha iyi yerlere gelmesine aracı olmalarını istedi.

Yıldıztepe'de terörü lanetlemek için kendilerini taşıyan traktörün üzerine "Terörü lanetliyoruz" yazdırdıklarını aktaran Ocak, "Derslerde terör olaylarına olan duyarlılığı her zaman üst seviyede tutmak için bu yazıyı yazdırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerden Şükran Dener, kayak yapmayı öğrenmek için geldiğini ifade ederek, "Dersler ve ortam çok güzel. Oldukça eğitici ve eğlenceli bir şekilde günlerimiz geçiyor. Dersler bittikten sonra da Yıldıztepe'den ayrılmak istemiyoruz. Kısa sürede kayak yapmayı öğrendik. Pistler yeni öğrenenler için çok iyi." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldıztepe Türkiye Ilgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title