Haberler

Üniversitelilerden Silahlı "İnsansız Kara Aracı" - Kastamonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İnsansız Kara Araçlarının arazide ilerlemesi Atış anından görüntüler Araçların yakın plan görüntüleri Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Kartal'ın açıklamaları Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Abdullah Pektaş'ın açıklamaları Namlunun hareket etmesi Üniversitelilerden silahlı "İnsansız Kara Aracı" Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Kartal ile 4 öğrencisi, 2 çeşit "İnsansız Kara Aracı" tasarladı Biri dört çeker, diğeri tank şeklinde tasarlanan araçlar, 360 derece dönebilen namlu sistemiyle gerçek ve plastik mermi atabiliyor Yrd. Doç. Dr. Kartal: "Terör canımızı yakıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İnsansız Kara Araçlarının arazide ilerlemesi

Atış anından görüntüler

Araçların yakın plan görüntüleri

Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Kartal'ın açıklamaları

Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Abdullah Pektaş'ın açıklamaları

Namlunun hareket etmesi

Üniversitelilerden silahlı "İnsansız Kara Aracı"

Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Kartal ile 4 öğrencisi, 2 çeşit "İnsansız Kara Aracı" tasarladı

Biri dört çeker, diğeri tank şeklinde tasarlanan araçlar, 360 derece dönebilen namlu sistemiyle gerçek ve plastik mermi atabiliyor

Yrd. Doç. Dr. Kartal:

"Terör canımızı yakıyor. Biz de askerimize polisimize destek olmak için yola çıktık"

BİLAL KAHYAOĞLU - Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde mermi atabilen 2 çeşit "İnsansız Kara Aracı" geliştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Kartal ile 4 öğrencisi tarafından tasarlanan 2 araçtan biri dört çeker, diğeri ise tank şeklinde. Araçlar, 360 derece dönebilen namlu sistemiyle hem gerçek hem de plastik mermiyle atış yapabiliyor.

Kartal, yaptığı açıklamada, daha önceleri iş makineleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Terör canımızı yakıyor. Biz de askerimize polisimize destek olmak için yola çıktık" dedi.

Öğrencileri Abdullah Pektaş, Gazi Duman, Kaan Pekince ve Ünal Büyükhamurkar ile bir ekip oluşturduklarını dile getiren Kartal, şöyle konuştu:

"Geceli gündüzlü, hafta sonlarında da çalışarak terörle mücadelede kullanılmak üzere 'İnsansız Kara Araçlarını' tasarladık. Bizim çalışmalarımızın en önemli noktası üniversite bünyesinde yapılmış olması, kendi hayal ürünlerimizi gerçekleştiriyor olmamızdır. Biz bir şeye bağımlı kalmadan özgün bir çalışma yapıyoruz. Kendimiz hayal edip laboratuvarımızda gerçekleştirebiliyoruz. Benzer çalışmalar var fakat bu tamamen yerli. Yaklaşık 4 yıl öncesinde bu çalışmalara başladık, Sadece makina montajı 6 ay sürdü. Patenti henüz alamadık, başvuru aşamasındayız. Uzun süren bir işlem. Patenti aldığımızda büyük firmalarla iletişime geçerek seri üretim elbette isteriz."

Kartal, metal ağırlıklı tasarladıkları araçların, yangında ve mayınlı bölgelerde de kullanılabileceğini belirtti.

Biri dört çeker, diğeri tank şeklinde tasarlanan araçlarda operasyon sırasında önden gitme ve askerden önce bölgeyi görüntüleme gibi pek çok özelliğin bulunduğunu vurgulayan Kartal, şöyle devam etti:

"Tasarladığımız araçlar olumsuz arazi şartlarında, özellikle eğimli arazilerde belli miktarda mühimmat ve askeri personele malzeme taşıma, haberleşme, kablosuz görüntü aktarma gibi imkanları da sunacak. Parçaları yerli üretim ve ucuz olduğu için de bakımı, onarımı tamiri yeniden yapılabilecek, yurt dışından alınmayacak. Araçlarımız, terör koordine merkezinden tablet ya da bilgisayarla kontrol edilebilir, GPS bağlantıları sayesinde gönderildiği koordinatlarıyla gidip görevini bitirdikten sonra geri gelebilir. 25 kilogram olan araçların ikisi de 1 kilometre uzaklıktan kontrol edilebiliyor. Üzerlerinde 360 derece dönebilen namlu sistemi var. Gerçek ve plastik mermi atabiliyor. Gerçek mermi, kendi yaptığımız özel kurşun dökümünden. Plastik mermi 100 metre, gerçek mermi ise 50 metre uzaklıktaki hedefi vurabiliyor."

Kartal, üzerinde güneş panelleri bulunan araçların, bu sayede kendi bataryalarını şarj edebildiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title