Haberler

Üniversiteliler Silahlı "İnsansız Kara Aracı" Geliştirdi

Güncelleme:

Terörle mücadelede kullanılmak üzere çeşitli projeler üzerinde çalışan Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, 2 çeşit "İnsansız Kara Aracı" geliştirmeyi başardı.

Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde mermi atabilen 2 çeşit "İnsansız Kara Aracı" geliştirildi.

HEM GERÇEK HEM DE PLASTİK MERMİYLE ATIŞ YAPABİLİYOR

Kastamonu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Kartal ile 4 öğrencisi tarafından tasarlanan 2 araçtan biri dört çeker, diğeri ise tank şeklinde. Araçlar, 360 derece dönebilen namlu sistemiyle hem gerçek hem de plastik mermiyle atış yapabiliyor. Kartal, yaptığı açıklamada, daha önceleri iş makineleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Terör canımızı yakıyor. Biz de askerimize polisimize destek olmak için yola çıktık" dedi.

"ÖZGÜN ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Öğrencileri Abdullah Pektaş, Gazi Duman, Kaan Pekince ve Ünal Büyükhamurkar ile bir ekip oluşturduklarını dile getiren Kartal, şöyle konuştu: "Geceli gündüzlü, hafta sonlarında da çalışarak terörle mücadelede kullanılmak üzere 'İnsansız Kara Araçlarını' tasarladık. Bizim çalışmalarımızın en önemli noktası üniversite bünyesinde yapılmış olması, kendi hayal ürünlerimizi gerçekleştiriyor olmamızdır. Biz bir şeye bağımlı kalmadan özgün bir çalışma yapıyoruz. Kendimiz hayal edip laboratuvarımızda gerçekleştirebiliyoruz. Benzer çalışmalar var fakat bu tamamen yerli. Yaklaşık 4 yıl öncesinde bu çalışmalara başladık, Sadece makina montajı 6 ay sürdü. Patenti henüz alamadık, başvuru aşamasındayız. Uzun süren bir işlem. Patenti aldığımızda büyük firmalarla iletişime geçerek seri üretim elbette isteriz."

Kartal, metal ağırlıklı tasarladıkları araçların, yangında ve mayınlı bölgelerde de kullanılabileceğini belirtti.

"50 METRE UZAKLIKTAKİ HEDEF VURULABİLİYOR"

Biri dört çeker, diğeri tank şeklinde tasarlanan araçlarda operasyon sırasında önden gitme ve askerden önce bölgeyi görüntüleme gibi pek çok özelliğin bulunduğunu vurgulayan Kartal, şöyle devam etti: "Tasarladığımız araçlar olumsuz arazi şartlarında, özellikle eğimli arazilerde belli miktarda mühimmat ve askeri personele malzeme taşıma, haberleşme, kablosuz görüntü aktarma gibi imkanları da sunacak. Parçaları yerli üretim ve ucuz olduğu için de bakımı, onarımı tamiri yeniden yapılabilecek, yurt dışından alınmayacak. Araçlarımız, terör koordine merkezinden tablet ya da bilgisayarla kontrol edilebilir, GPS bağlantıları sayesinde gönderildiği koordinatlarıyla gidip görevini bitirdikten sonra geri gelebilir. 25 kilogram olan araçların ikisi de 1 kilometre uzaklıktan kontrol edilebiliyor. Üzerlerinde 360 derece dönebilen namlu sistemi var. Gerçek ve plastik mermi atabiliyor. Gerçek mermi, kendi yaptığımız özel kurşun dökümünden. Plastik mermi 100 metre, gerçek mermi ise 50 metre uzaklıktaki hedefi vurabiliyor."

Kartal, üzerinde güneş panelleri bulunan araçların, bu sayede kendi bataryalarını şarj edebildiklerini de sözlerine ekledi.



Kaynak: AA / Güncel

Kartal Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (49)

zalim:

bırakın bu saçmalıkları iki elektronik parçayi bir araya getirip hareket ettirene hemen sazan gibi atlayip mucit yapıyorsunuz tc. daha sebze meyve yetiştirmesini blmiyor icat yapacakmiş

42
9
yanıtYanıtla
Adınızı:

hocam adamlar uğraşmış, ortaya ilk prototipi çıkarmış. . eğer böyle bir sisteme ihtiyaç varsa destek verilecek; maddi, teknik, teorik, test gibi konularla geliştirilerek kullanıma sunulacak. o helikopter, uçak veya arabalar bile bu şekilde yapılıyor. ya da en basidinden amerika projeyi beğendiği için bizim ülke(ör:tübitak) susacak, proje sahiplerini her zamanki gibi amerika kapacak.

yanıt2
yanıt0
Vatandaş:

Mermi olarak nohut kullanıyorlarmış. ahahahahaha

6
26
yanıtYanıtla
Blk:

Allah belanı versin adı yaratik mikrop pkk li

yanıt9
yanıt4
tj:

bu memlekete bir tırtıl kadar bile faydan yok söylediğin söze bak. Terörist misin lan??

yanıt6
yanıt3
KARAKARTAL:

KASTAMONU İNSANI AKILSIZDIR ÇOK ARKADAŞIM VAR ÖYLE MANYAK NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN

4
17
yanıtYanıtla
axxs:

Kastamonuya laf atıyorsun sen önce kendine bak

yanıt6
yanıt1
tj:

insanların en güzel özelliği yapılan bir icadı geliştirebilme özelliğidir. Elinize sağlık Allah razı olsun. Başarılarınızın devamı dileği ile. . .

11
1
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

kostebek yapin tunelleri temizlesin

11
0
yanıtYanıtla
Selim akpli:

Bunlar musluman turk gencligi helal size halay ceken hain geziciler degil onlarin beyinleri calismaz bu islere

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title