Haberler

Üniversiteliler, Çanakkale Zaferi'ni Böyle Canlandırdı

Ihsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHASakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Nevidans Sahne Sanatları Topluluğu,, 1915'te işgal altında bulunan Anadolu'daki her kesimin Kurtuluş Savaşı'nı konu alan 'Bu Topraklar İçin Bir Halkın Kahramanlık Öyküsü'nü Anadolu'nun farklı bölgelerindeki halk...

Ihsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHA

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Nevidans Sahne Sanatları Topluluğu,, 1915'te işgal altında bulunan Anadolu'daki her kesimin Kurtuluş Savaşı'nı konu alan 'Bu Topraklar İçin Bir Halkın Kahramanlık Öyküsü'nü Anadolu'nun farklı bölgelerindeki halk oyunları gösterileri eşliğinde canlandırdı. Grup üyeleri ayakta alkışlandı. Genel Sanat Yönetmenliği ve Koreografisini Yard. Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz, senaryo, kurgu ve dans yönetmenliğini Araştırma Görevlisi Umut Erdoğan'ın, müzik yönetmenliğini Öğretim Görevlisi Tuncay Kardaş,'ın yaptığı gösteri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Avcılar'da yapıldı. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki gösteri Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarındaki işgal ve buna canları ile karşı duyan Mehmetçiklerin mücadelesi canlandırıldı. 1915'te işgal devletleri arasında yer alan Yeni Zelandalı askerlerin 140 yıllık savaş dansı 'Haka'yı da sergileyen sanatçılar Ege'den Karadeniz'e, Güneydoğu'dan Balkanlar'a kadar Mehmetçikler'in sevdiklerinden ayrılarak cepheye gitmeleri ve yöresel dansları ışık gösterisi ile canlandırıldı. 'Kınalı kuzuların' şehit olmasına rağmen bayrağı düşürmedikleri, Kurtuluş Savaşı'nı canları pahasına verdikleri vurgulanan gösteri ayakta alkışlandı. Gösteriyi izleyen Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Nevidans Sahne Sanatları Topluluğu'na teşekkür ederken emeği geçenlere çiçek verdi. Başkan Toprak Benli, Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve canı pahasına mücadele ederek bu toprakları bizlere vatan eden şehitlerimizi bir kez daha minnet, onur ve gururla anıyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Üniversitesi Çanakkale Zaferi İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title