Haberler

Üniversiteli Öğrencilerden Köy Okullarına Destek

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, Manisa ilçelerindeki kırsal mahallelerdeki okullarında eğitim görmekte olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve psikososyal açıdan destek olmak amacıyla “Adını Sen Koy” isimli bir...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, Manisa ilçelerindeki kırsal mahallelerdeki okullarında eğitim görmekte olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve psikososyal açıdan destek olmak amacıyla "Adını Sen Koy" isimli bir proje geliştirdi. Proje kapsamında Gördes Karayağcı İlköğretim Okulunda eğitim öğretim gören yaşları 6 ile 12 arasındaki 30 ilköğretim öğrencisi, yeni döneme Manisa Celal Bayar Üniversitesinde okuyan gençlerin hediyeleri ile başladı.

MCBÜ Sosyal Hizmet Bölümü II. sınıf öğrencileri Burak Durgun ve Nergis Kenar tarafından hazırlanan ve MCBÜ Sosyal Hizmetler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen proje kapsamında, 2017 yılı boyunca çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

MCBÜ Sosyal Hizmetler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Şahin ve öğretim üyeleri, projeyi yürütecek gönüllü öğrenciler ile birlikte Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik ve Şube Müdürü Bülent Semerci'yi ziyaret etti. Akyol ve Çelik, yaptıkları açıklamalarda önümüzdeki aylarda da MCBÜ Sosyal Hizmetler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte çalışacakları mesajını verdi.

Şubat ayı içerisinde ilk olarak, öğrencilerin kışlık giyecek ve okul ihtiyaçlarının temin edildiği proje kapsamında, okul kütüphanesine bağışlanan kitaplar öğretmelere teslim edildi. Önümüzdeki günlerde Gördes Belediyesi ve Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile okulun çevre düzenlemesinin yapılması ve bahçesine bir oyun parkı eklenmesi planlanıyor. MCBÜ Sosyal Hizmet Bölümünün gönüllü öğrencileri ayrıca, yıl sonunda ilköğretim öğrencileri ile birlikte sergileyecekleri ve velilerinin de izleyeceği bir sahne gösterisi hazırlayacaklar.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için yola çıkarak, yaşadıkları kente hizmet etmek isteyen MCBÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, Gördes'teki çalışmalarını sürdürüyor. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Akyol Gördes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title