Haberler

Adana'daki 'Kız Meselesi' Cinayetinin Failleri Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Adana'da yaşayan İsmail Kandemir Yaluk'u, kız meselesi yüzünden kiralık katil tutarak öldürdükleri öne sürülen 3 kişiye, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ADANA'da 23 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'u, kız meselesi yüzünden kiralık katil tutarak öldürdükleri ile sürülen aynı aileden 3 kişiye, 'azmettirme'den, tetikçiye ise 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İsmail Kandemir Yaluk'un özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan sevgilisi Seda Y., 2015 yılının Eylül ayında öğrencisi olan 21 yaşındaki Muhammet Emin Kahraman'la ilişki yaşamaya başladı. Olayı öğrenen çift kavga edip ayrıldı. 10 gün sonra Yaluk ile barışmak isteyen Seda Y.'nin terk ettiği Muhammet Emin Kahraman kendini bıçakla yaraladı.

Kahraman hastanede tedavi gördüğü sırada babası 45 yaşındaki Hüseyin Kahraman'a ayrılığa Yaluk'un sebep olduğunu söyledi. Hüseyin Kahraman ise bir süre sonra eşi Gülesin ve oğlu Muhammet Emin'i yanına alarak Ceyhan İlçesi'nde bulunan köylerine gitti. Burada tanıdıkları olan Harun Erdem'den Kandemir Yaluk'u öldürmesini isteyerek tabanca verdi.

EVİN ÇEVRESİNDE AİLECE KEŞİF YAPTILAR

12 Mayıs'ta Harun Erdem ve Kahraman ailesi otomobille İsmail Kandemir Yaluk'un evinin etrafında keşif yaptı. 13 Mayıs'ta gece yarısına doğru, Muhammet Emin Kahraman araç içerisinde beklerken Harun Erdem, evine gelen İsmail Kandemir Yaluk'a 5 el ateş edip öldürdü. Harun Erdem, Muhammet Emin Kahraman ile birlikte Niğde'ye gitti. Cinayet sırasında olay yerine yakın bir yerdeki lokantada oturan Hüseyin ile eşi Gülesin Kahraman silah seslerini duyunca başka bir araçla oğlunun yanına hareket etti. Aynı gün akşam saatlerinde Muhammet Emin Kahraman'ı arayan polis ifade için çağırdı. Adana'ya doğru yola çıkan Muhammet Emin Kahraman trafik kazası yapınca Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Baba Hüseyin Kahraman ise olayda kullanılan silahı eritmeye çalıştı. Başarılı olamayan Hüseyin Kahraman silahı gömmeye karar verdi. Bu sırada kapı çalınınca Hüseyin Kahraman silahın bulunduğu poşeti pencereden dışarı attı. Poşeti bulan polis evde bulunanları gözaltına aldı. Kahraman ailesi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Firari olan tetikçi Harun Erdem ise polis ekiplerinin operasyonu sonrası Ağustos ayında yakalandı.

DAVA AÇILDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı tutuklu Muhammet Emin Kahraman, babası Hüseyin ile annesi Gülesin hakkında tasarlayarak öldürmeye azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, tetikçi Harun Erdem hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz enişteleri Burhan Sürgit, Gökhan Çelik ile ablaları Ramise Çelik ve Rezzan Sürgit hakkında ise suçluyu kayırma suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title