Haberler

Üniversiteli İnşaat İşçisinin Ölümü Filme İlham Oldu

– ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'nde ulusal dalda yarışan 'Babamın Kanatları' filminin yönetmeni Kıvanç Sezer, üniversiteli inşaat işçisinin inşaattan düşerek ölmesinin filmine ilham olduğunu söyledi.

– ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'nde ulusal dalda yarışan 'Babamın Kanatları' filminin yönetmeni Kıvanç Sezer, üniversiteli inşaat işçisinin inşaattan düşerek ölmesinin filmine ilham olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde ulusal dalda yarışan 'Babamın Kanatları' filminin galası AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Gösterimin ardından film ekibi söyleşiye katıldı. Filmin yönetmeni Kıvanç Sezer, bir okulun inşaatında çalışırken düşerek hayatını kaybeden Ömer Çetin'in ölümünün filmine ilham olduğunu kaydetti. İşçileri görünür kılmayı hedeflediğini ifade eden Sezer, filmlerinde insanlık onuruna değinmeden geçemeyeceğini anlattı.

MENDERES SAMANCILAR

Filmin başrol oyuncusu Menderes Samancılar ise filmin bittiğini, ancak inşaatlarda zulüm ve emek sömürüsünün devam ettiğini söyledi. "Bizim ülkemizde emek varsa karşısında çözümsüzlük var" diyen Samancılar, şöyle devam etti:

"Bir duvarla karşı karşıyayız. Sanatla uğraşıyorsan devleti karşına alacaksın. Sadece istediğimiz emeğimize sahip çıkmak, buna sahip çıkmak suçsa biz suçluyuz. Hiçbir emek emekçiye geri dönmemiştir. İnsanların yaşını bir gecede büyütüp onları asmak kolay bizim ülkemizde. Bu böyle gitmeyecek, halen umuttan yanayım. Ülkemi parlak ve aydın günler bekliyor." BABAMIN KANATLARI

51. Karlovy Vary Film Festivali'nde yarışan Kıvanç Sezer imzalı 'Babamın Kanatları', inşaat işçilerinin zorlu çalışma koşulları ve haklarının taşeronlar tarafından gasp edilmesi fonunda bir aile trajedisini anlatıyor. Ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen depremzede İbrahim, Van'daki ailesinin yeni konutlara taşınabilmesi için tedavi olmamayı göze alır. Aynı inşaatta çalışan yeğeni Yusuf ise yükselme hırsıyla dolu bir gençtir ve fırsatları değerlendirirken ahlaki normları ihmal eder. Yükselmeyi ve düşüşü, yozlaşmayı ve zenginleşmeyi temsil eden bir sektörü ve bir dönemi bir babanın çaresizliği üzerinden anlatan bu filmde usta oyuncu Menderes Samancılar'a, genç ve dinamik oyuncular Musab Ekici, Kübra Kip ve Tansel Öngel eşlik ediyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Samancılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title