Haberler

Üniversiteli Gençler Salihli'nin Tanıtım Elçileri Olacak

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yöneticileri, ilçe dışında okuyan üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yöneticileri, ilçe dışında okuyan üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi. Gençlerden, Salihli'nin tanıtım elçileri olmalarını isteyen Başkan İbrahim Yüksel, iş arayışına ilk planda Salihli'den başlamalarını tavsiye etti.

Salihli TSO Yönetimi, ilçe dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerini yarıyıl tatilini de fırsat bilerek odada düzenlenen bir toplantıyla buluşturdu. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda gençler kendilerini tanıtıp, okudukları üniversiteler ve bulundukları şehirler hakkında bilgi sundu.

Salihli TSO olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, 70 üniversite öğrencisine burs sağladıklarını, ayrıca Kadınlar Birliği'nin de 15 üniversiteli kıza burs imkanı sunduğunu, eğitim kurumlarımızdan gelen talepleri mümkün olduğunca karşılamaya çalıştıklarını anlattı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkenin geleceğini emanet ettiği gençlere sonsuz güvenleri olduğunu belirten Yüksel, toplantıya katılan gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sizler bizim dışarıdaki gözümüz, kulağımız ve sesimizsiniz. Sizler Türkiye genelinde Salihli'nin gönüllü birer tanıtım elçilerisiniz. Arkadaşlarınıza kentimiz hakkında bol bol bilgi sunun. Merak uyandırın. Salihli'nin bir hoşgörü şehri, çağdaş bir kent olduğunu, aydınlık yüzlü ve eğitimli insanların yaşadığını aktarın. Tarihi ve turistik değerlerimizin yanı sıra kültürümüzü, tescilli ürünlerimiz olan Salihli Kirazı'nı ve Odun Köfteyi, en önemli geçim kaynağımız olan Sultaniye üzümü anlatın."

Gençlere, okudukları bölümlerden mezun olduklarında öncelikle kendi memleketlerinde iş aramaları tavsiyesinde bulunan Yüksel, beyin göçünü önlemek için eğitimli gençlerin mutlaka Salihli'de kalması gerektiğini ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni fabrikaların açıldığını, sağlıkta ve eğitimde bölgenin merkezi konumunda olduklarını, üç büyük özel hastane, dal merkezleri, özel eğitim kurumlarında ve diğer sektörlerde iş arayışına buralardan başlanabileceğini belirten İbrahim Yüksel, hayranlıkla dinlediği öğrencilere, "Salihli'nin sizin gibi dinamik ve iyi eğitilmiş gençlere ihtiyacı var." dedi.

Salihli TSO'da düzenlenen toplantıda eğitim ve ülke sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Yüksel'in yanı sıra, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya, Burs Komisyonu Başkanı Sabri Temel ile Komisyon Üyeleri Abidin Alpaslan ve İsa Yunusoğlu ile Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral katıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Yüksel Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title