Haberler

Üniversiteli Eda " ÖSYM'nin İki Farklı Sonucu Hayallerimi Yıktı"

İzmir'de oturan Eda Nur Çelik, LYS'de aldığı 487 puan sonrasında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'ne tam burslu olarak kabul edildi.

İzmir'de oturan Eda Nur Çelik, LYS'de aldığı 487 puan sonrasında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'ne tam burslu olarak kabul edildi. ÖSYM'nin internet sitesinden aldığı puanı ve sıralamanın görüntülerini çekip büyük sevinç yaşayan Çelik, kayıt için okula gittiği zaman farklı ve düşük puandaki bir bölümü kazandığını öğrendi. Büyük üzüntü yaşayan Çelik, "Bir çocuğun elindeki oyuncak alınmış gibi üzüntülüyüm. Hakkım olanı istiyorum" dedi.

Buca İlçesi'nde oturan Eda Nur Çelik (17), büyük çabalarla hazırlandığı üniversite sınavında ilk olarak Mart ayında girdiği YGS-4 sınavından 468 puan alıp Türkiye 164'üncüsü oldu. Haziran ayında yapılan LYS'den aldığı 487 puanla da Türkiye 13'üncülüğünü elde etti. Çelik aldığı bu sonuçlar sonrasında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'ne tam burslu olarak kabul edildi. ÖSYM'nin internet sitesinden aldığı puanın ve sıralamanın görüntülerin video kaydını alıp büyük sevinç yaşayan Çelik, kayıt için okula gitti.

DÜŞÜK PUANLI İKİ YILLIK OKULA GİTMEYE HAK KAZANMIŞ

Babasıyla okula giden Eda Nur Çelik, burada aldığı cevapla şaşkına döndü. Okul görevlileri, Eda'ya, girmeye hak kazandığı yazılan okul yerine daha düşük puandaki iki yıllık meslek yüksekokuluna kayıt yaptırması gerektiği aktarıldı. Hem bilgisayar üzerinde hem de Ankara'daki ÖSYM merkezine gidip yaptıkları kısa araştırma sonrasında, Eda'nın puanlarında değişiklik olduğu belirlendi.. Gerekli birimlere itiraz dilekçeleri yazan baba Mehmet Ali Çelik, hukuki mücadele de başlattıklarını, anlattı. Elindeki belgelerden ÖSYM'nin açıkladığı farklılıkları gösteren Mehmet Ali Çelik, "ÖSYM yetkilileri, bizimle itirazlarımızla ilgilenmediği gibi bizlere tehdit etti. Ben kızımın hakkını nerede savunacağım. Elimizdeki belgeler tam. Bize teslim ettikleri optik okuyucuda, kızımın 29 matematik sorusu yaptığını göstermişler, ama sonuç belgesinde bu rakam 30, kızımın yaptığı soru sayısı 38, şimdi hangi doğru. Ben Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımızdan yardım istiyorum" dedi.

HAKKIMI İSTİYORUM

Elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi çok üzüldüğünü, gözyaşı döktüğünü söyleyen Eda Nur Çelik de, "Ben hakkım olanı istiyorum. Hakkım olmaya istemiyorum. Çok emek verdim. Günde iki saatlik uykuyla okula gittim. Bununu için de mücadele ediyorum. Hiç tercih etmediğim bölüme kayıt yaptırmam istendi. Yapılan yanlışlıklar ortada. Buna rağmen hiçbir açıklamada bulunmuyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title