Haberler

Üniversiteli Dilay'ı Öldüren Sanığa 'Cezai Ehliyeti Tam' Raporu

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, geçen yıl 13 Ekim'de arkadaşlık teklifini reddeden üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Dilay Gül'ü bıçaklayarak öldüren aynı yaştaki sınıf arkadaşı 22 yaşındaki Uğur Aydemir için Adli Tıp Kurumu, 'akıl sağlığı yerinde ve cezai ehliyeti tam' raporu verdi.

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, geçen yıl 13 Ekim'de arkadaşlık teklifini reddeden üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Dilay Gül'ü bıçaklayarak öldüren aynı yaştaki sınıf arkadaşı 22 yaşındaki Uğur Aydemir için Adli Tıp Kurumu, 'akıl sağlığı yerinde ve cezai ehliyeti tam' raporu verdi. Ölen Gül'ün annesi Tülay Tuncel, "Ben zaten deli olmadığını söylüyordum. Onun ceza alması benim baharım olacak" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Kimya Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Dilay Gül, akşam okul çıkışı yurda giderken, iddiaya göre yanına gelip arkadaşlık teklif eden ve reddedilen okul arkadaşı Uğur Aydemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından tutuklanan Uğur Aydemir'in, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. Ölen Gül'ün annesi Tülay Tuncel, adliyeye gelmesine rağmen sanığı görmemek için salona girmedi. Duruşmada Dilay Gül'ün arkadaşları ile CHP Bolu ve Gemlik Gençlik Kolları üyeleri ile avukatlar da hazır bulundu.

CEZAİ EHLİYETİ TAM

Daha önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kliniği'nce 'psikotik bozukluk' (paranoid psikoz) adı verilen psikiyatri hastası olduğu yönünde rapor verilen sanık için Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'nun hazırlayıp mahkemeye gönderdiği rapor okundu. Raporda sanığın akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Sanık Aydemir, duruşmada ifade vermeyeceğini söyledi. Avukatının raporla ilgili savunma yapmak için süre istemesi üzerine de sanık Aydemir, "Süre falan istemiyorum. Bunlara gerek yok. Ne olacaksa olsun. Bence avukatın beni savunmasına da gerek yok" dedi.

Sanık avukatının süre talebi üzerine duruşma ertelendi.

'AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALACAĞINA İNANIYORUZ'

Adliye önünde açıklama yapan ailenin avukatı Rukiye Leyla Süren, "Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporda davanın başından beri ileri sürdüğümüz şeyler her yönüyle teyid edildi. Haklılığımız ortaya çıktı. Gözleme dayalı bu rapor, tamamen doğrudur. Biz davanın sonucunda sanığın hak ettiği ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını alacağına inanıyoruz. Kurumlarımıza güveniyoruz" dedi.

'BAHARIM GELİYOR AZ KALDI'

Anne Tülay Tuncel de "Katilin deli olmadığı raporlarda çıktı. Ben zaten her zaman deli olmadığını söylüyordum. Benim kızım eve geldiğinde kış da olsa 'Cıvıl cıvıl çiçekler açmış, bahar mı geldi?' derdim. Baharım geliyor az kaldı. Adalet yerini bulacak. Onun ceza alması benim baharım olacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Uğur Aydemir Gerede Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title