Haberler

Üniversiteli Büşra'nın Ölümüne Neden Olan Psikolog Serbest Kaldı

Güncelleme:

Bağdat Caddesi'nde kırmızı ışıkta geçerek üniversite öğrencisi Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olan psikolog Zeynep Nur Koşan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadıköy'de, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sürücü Zeynep Nur Koşan yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Ailenin avukatı Efkan Bolaç, "Bu celse sanık toplanacak delil kalmaması sebebiyle tahliye edildi. Görüntü deşifresinde şu ortaya çıktı; Büşra kesinlikle butona basmış ve butona basmayla birlikte yaya yeşil ışık yanıyor. Rapora göre sürücünün kırmızı ışıkta geçtiği çok net" dedi.

PSİKOLOĞUN YARGILAMASINA DEVAM EDİLDİ

Kadıköy'de, 14 Ocak'ta yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle psikolog Zeynep Nur Koşan'ın yargılanmasına devam edildi.


GÖRÜNTÜ KAYITLARINA İLİŞKİN RAPOR

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nden görülen davaya, 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan, Feride Büşra Taşlı'nın anne ve babası, ablaları ile taraf avukatları katıldı. İzleyiciler ise duruşma salonuna alınmadı. Mahkeme hakimi celse arası olay yerinde keşif yapıldığını, keşfe ilişkin bilirkişi raporunun mahkemeye gelmediğini ancak olaya ilişkin görüntü kayıtlarının incelenip çözümüne ilişkin raporun dosyaya geldiğini belirtti.


Psikolog Zeynep Nur Koşan

"ENGEL OLAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Sanık Koşan'ın avukatı Naim Karakaya ise sadece bir apartmana ait kameradaki görüntünün incelenip dosyaya rapor sunulduğunu belirterek, diğer görüntü kayıtlarının da incelenip rapor haline getirilmesini talep etti. Avukat Karakaya ayrıca suça ilişkin tüm delillerin toplandığını ifade ederek müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Duruşmada söz alan sanık Zeynep Nur Koşan, Taşlı ailesine baş sağlığı dileyerek, "4 aydır tutukluyum. Bilerek ve isteyerek zarar vermedim" dedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi Remzi Özdemir ise, "Zaten bu yüzden yargılanmıyorsun" diye konuştu. Sanık Koşan, "Engel olamadığım için üzgünüm. Tahliyemi talep ederim" dedi.


Üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme hakimi,sanığın üzerine atılı suçun niteliği, delillerin toplanmış bulunması, karartma ihtimalinin ortadan kalması gözetildiğinde, tutuklama tedbirinin gereksiz kalacağını belirterek adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağı kanaatine varıldığını ifade ederek sanığın tahliyesine karar verdi.

"KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ"

Duruşma sonrası dava dosyasına giren görüntü kayıtlarının incelenmesine dair rapor hakkında konuşan ailenin avukatı Efkan Bolaç, "Bu celse sanık toplanacak delil kalmaması sebebiyle tahliye edildi. Görüntü deşifresinde şu ortaya çıktı; Büşra kesinlikle butona basmış ve butona basmayla birlikte yaya yeşil ışık yanıyor. Rapora göre sürücünün kırmızı ışıkta geçtiği çok net. Frenle ilgili olarak sorun var. Işıktan 25-30 metre sonra duran bir araç var. Bununla ilgili olarak ek rapor istendi. Duruşma 31 Mayıs'a kaldı. 31 Mayıs'tan sonra zannedersem taraflar taleplerini iletecek ve ya 31 Mayıs'ta yada bir sonraki celse karara çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efkan Bolaç Zeynep Nur İstanbul Kadıköy 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (21)

vzb:

ünversitlerde türban olmasın

32
46
yanıtYanıtla
vxw:

nedir bu türbanlılardan çektiğimiz

15
27
yanıtYanıtla
dddd:

medeniyet dediğiniz çıplak gezmekse desenize hayvanlar sizden daha iyi medeni. . .

yanıt12
yanıt12
...:

Bacımın örtüsü batmışsa zalimin gözüne, Billah acırım tükürüğe, tükürsem yüzüne, Medeni olmak açmaksa bedeni, Desenize hayvanlar bizden daha medeni. .

yanıt6
yanıt2
1:

Bacımın örtüsü batmışsa zalimin gözüne, Billah acırım tükürüğe, tükürsem yüzüne, Medeni olmak açmaksa bedeni, Desenize hayvanlar bizden daha medeni

yanıt41
yanıt2
WW:

ABİ BEN TÜRBANLILARDAN KORKUYORUM HER HALTI YAPAR ONLAR

11
23
yanıtYanıtla
fırat:

sadece kazayı turbanlılar mı yapar allah sana akıl fıkır versın

yanıt10
yanıt4
DD..:

BUNUN TÜRBANLA NE İLGİSİ VAR YA AKILLI OLUN AZCIK GENÇ BİR KIZIN CANI GİTMİŞ HALA NEYİN DERDİNDESİNİZ. YAZIK VALLA SİZE ÖLÜYE DİRİYE SAYGINIZ KALMAMIŞ. TÜRBANLILARI TÖRERİST Mİ SANDIN SEN. . .

yanıt18
yanıt3
murti:

yayaların geçmesini sağlayan butonlar hemen basar basmaz yeşile geçmez. yaklaşık 3-4 saniye sonra yanar. merhume basar basmaz karşıya geçtiyse şoför de aniden duramayabilir.

26
5
yanıtYanıtla
ZA:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİKTİR LAİK KALACAK.

11
15
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title