Haberler

Üniversiteli Anneler" Diploma Heyecanı Yaşadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Tören solunundan detay

Anne üniversitesinden mezun annelerden detay

Mezun Sevgi Kolişler konuşması

Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir'in mezunlara belgelerini vermesi

Pastadan detay

Anne üniversitesi mezunlarının kep atmaları "Üniversiteli anneler" diploma heyecanı yaşadı

Erzurum'da, ATAKSAM ve Yakutiye Belediyesinin iş birliğiyle başlatılan "Anne Üniversitesi Projesi"nin ikinci mezunlarına diplomaları verildi

Erzurum'da, okul çağında çocuğu olan annelerin bilgi ve birikimlerinin güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan "Anne Üniversitesi Projesi" kapsamındaki ikinci mezunları diplomalarını aldı.

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (ATAKSAM) ve Yakutiye Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü projede 52 anne, mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Proje kapsamında annelere 3 aylık eğitim sürecinde çocuk ve aile ilişkileri, sağlıklı evlilik ve kadın hakları gibi eğitimler verildi.

Yakutiye Belediyesi Esma Park'ta düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, annelik görevinin asla önemsiz bir müessese olmadığını söyledi.

Çocukların yetiştirilmesi ve yuvanın devamında annelerin önemli unsur olduğunu vurgulayan Koçak, şunları kaydetti:

"Aldığınız bilgiler, yetiştirdiğiniz çocuklar için çok önemlidir. Anne bilgili olursa çocuk da bilgili yetişir. Bilgiye herkesin ihtiyacı var, zaman zaman yenilenmesi gerekiyor. Çocukların yetiştirilmesi ve aile yuvasının devamında anneler önemli unsur. Çocuklar dünyaya geldikleri andan itibaren annelerinin ellerinde hamur şeklinde olgunlaşarak önümüze çıkıyor. Dolasıyla annelik müessesinin, bugün üniversite mezunu semboliğiyle ortaya koymuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz."

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da projenin amacına ulaştığını belirterek, belediye olarak bundan sonra da sosyal projelere ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Anne üniversitesi mezunları adına konuşma yapan Yasemin Yıldız ise mezun olduğundan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.

Birçok konuda eğitim aldıklarını belirten Yıldız, "Doğru bildiğimiz bir çok şeyin yanlış olduğunu öğrendik. Üniversite mezunu olmak bir hayaldi gerçek oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından pasta kesildi ve 52 anne mezuniyeti kep atarak aileleri ile kutladı.

Programa, ATAKSAM Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu ve mezunlar ile aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Hikmet Koçak Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title