Haberler

Üniversiteli Abla ve Ağabeylerinden Köy Çocuklarına Yardım Köprüsü

Köy okullarına kütüphane kurmak ve öğrencilerine destek olmak amacıyla başlatılan "Ülkem İçin Değer Projesi", şimdiye kadar 3 ilde uygulandı Çalışmalar kapsamında iller ikili eşleştirilip üniversitelerin öğrenci topluluklarınca karşılıklı yardımlar ulaştırılarak köy çocuklarına destek olunuyor Projenin.

MUSTAFA YILMAZ - İstanbul Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Üniversite Konseyince hayata geçirilen "Ülkem İçin Değer Projesi" kapsamında iller ikili eşleştirilip köy okullarında öğrencilerin ihtiyaç duyduğu malzemeler, üniversiteliler tarafından gönüllülük esasıyla toplanarak ulaştırılıyor.

Şimdiye kadar Çanakkale, Kars ve Şanlıurfa'da bazı köy okullarına yardımlarda bulunan gönüllü öğrenciler, projeye desteği artırıp 4 yılda 81 ile ulaşmayı hedefliyor.

Projenin Bursa Temsilcisi Semra Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde eğitim seferberliği oluşturmak amacıyla çıktıkları yolda, çalışmalarına şimdilik 22 üniversiteden öğrenci topluluklarının katıldığını söyledi.

Köy okullarındaki yardıma muhtaç çocuklarla abla-kardeş ve ağabey-kardeş ilişkisi kurarak bir, bütün ve büyük olduklarını simgelemek istediklerini vurgulayan Kaya, söz konusu öğrenci topluluklarının, ikişerli olarak iller arasında eşleştirildiği bilgisini verdi. Bu eşleştirme sonucu şimdiye kadar Çanakkale, Kars ve Şanlıurfa'daki bazı köy okullarına yardımlarda bulunulduğunu dile getiren Kaya, Uludağ Üniversitesi Genç Eğitimciler Topluluğu olarak Sivas'ta bir okula kütüphane kurulmasının yanı sıra bina onarımı, sıra, okul tahtası gibi konularda destek olacaklarını anlattı.

Kaya, projenin yurt çapına yayılmasını ümit ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sivas'taki arkadaşlarımız gelirken, köy okulumuz için kitaplarını, çantalarını, oyuncaklarını getiriyor. Biz de giderken götürüyoruz. Bize belediyelerimiz, özel okullarımız, kurumlarımız ve meslek liselerimiz destek oldu. Okulumuzun sıraları konusunda Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden destek aldık. Oradaki hocalarımız bize okulun sıralarını, mobilya bölümlerinin yapabileceğini söyledi. Sadece tahta istemiştik ama sonradan bize yeni sıralar, tahtalar, askılar ve panolar yapacaklarını söylediler. Ayrıca hocalarımızdan biri, bize arkadaşının bilgisayarını hediye etti. Bilgisayar hayalimiz yoktu çünkü okulumuzun sobası, sırası, tahtası yoktu. Bu bizim için bulunmaz bir mutluluk. Boya konusunda yine bir meslek lisemiz yardımcı oldu. Soba, kömür, kırtasiye malzemeleri, belediyelerce karşılandı. Sivas'tan Bursa'ya gelecek arkadaşlarımız için ayrıca bir kültür gecesi düzenlenecek."

"Bir, bütün ve büyük olduğumuzu göstermek istiyoruz"

Projenin sürdürülebilirliğinin, yardımların devam etmesine bağlı olduğunu aktaran Kaya, ulaşmaya çalıştıkları hedefler hakkında bilgi verdi.

Sadece köy okullarına gidip yardımları ulaştırmayı değil, projenin devamlılığını istediklerini bildiren Kaya, "Bu sene 22 ilimize ulaşmayı düşünüyoruz ama bunu 4 yıl sürdürüp Türkiye'nin 81 iline yardımlarda bulunmayı hedefliyoruz. Zaten bir olduğumuzu, bütün olduğumuzu, büyük olduğumuzu göstermek istiyoruz. Büyüklüğümüz ve gücümüz, farklılıklarımızdan kaynaklanıyor. Ülkemiz için bir şeyler yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaya, proje çerçevesinde bundan sonra ilk yardımların, Bursa ile Sivas'ın yanı sıra Konya ile Malatya, Afyonkarahisar ile Kahramanmaraş arasında sağlanacağını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Kaya Genç Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title