Haberler

Üniversitelere Yerleştirme Sonuçları

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, üniversitelere yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanlarının yüzde 97,17'sinin dolduğunu bildirdi.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, sonuçlara göre, üniversite tercih kılavuzunda yer alan 5 bin 23 kontenjanın 4 bin 881'nin öğrenciler tarafından tercih edildiğini belirtti.

İl merkezindeki fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına ayrılan 4 bin 13 kontenjana 3 bin 910 öğrencinin yerleştiğini vurgulayan Günaydın, şöyle devam etti:

"Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları yüzde 97,17 doluluk oranı ile tercih edildi. Merkez kampüste bulunan bölüm ve programların doluluk oranı yüzde 97,43 olarak gerçekleşti. Fakülte ve yüksekokullar bünyesinde bulunan 4 yıllık lisans programlarına ayrılan kontenjanın yüzde 98,3'ü öğrenciler tarafından tercih edildi. Meslek yüksekokullarındaki doluluk oranı ise yüzde 95,91 olarak gerçekleşti. İl merkezindeki meslek yüksekokullarının doluluk oranı yüzde 95,74, ilçelerde ise yüzde 96,13 olarak gerçekleşti."

Günaydın, Gümüşhane Üniversitesinin her yıl olduğu gibi 2015 yılında da en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yerleştirme sonuçları, üniversitemizin 7 yıl gibi kısa sürede oluşturduğu marka değerini bir kez daha kanıtlamıştır. Kuruluşumuzdan bu güne geçen kısa sürede ortaya koyduğumuz başarı öyküsünün birçok göstergesi var. Bu göstergelerden biri de açtığımız bölüm ve programların günümüzün hem bölgesel hem de ulusal anlamda ihtiyaç duyulan nitelikte olmasıdır. İl ve ilçelerde açtığımız bölüm ve programlarımız dengeli bir tercih oranına sahip oldu. Bu durum açtığımız bölüm ve programların ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi."

Üniversitenin gerek eğitim, gerekse fiziki altyapı bakımından öğrencilere kaliteli öğrenim hayatı sunabilecek kapasiteye ulaştığına işaret eden Günaydın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Üniversitemiz güvenli ve huzurlu bir şehirde bulunmaktadır. Bu nedenle ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla bizlere emanet edebilirler. Onlar için hem akademik kadro hem öğretim altyapısı hem de fiziki bakımdan Türkiye standartlarında öğretim hayatı hazırlanmış durumda. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi tebrik ediyor ve ailemizin yeni fertlerine hoşgeldiniz diyorum."

Kaynak: AA / Yerel

İhsan Günaydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title