Haberler

Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2012 faaliyet programında yer alan ve Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Serbest ve Greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.erkek ve bayan güreşçi...

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2012 faaliyet programında yer alan ve Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Serbest ve Greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye şampiyonasına 59 üniversiteden 350

erkek ve bayan güreşçi katıldı.

Nefesleri kesen mücadelelere sahne olan güreş maçlarında

24 hakem görev yaptı.

Atatürk Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan güreş şampiyonasını çok sayıda spor sever izledi. Yapılan final müsabakalarını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Atatürk Üniversitesi Spor Koordinatörü M. Suphi Özçomak, Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Yolspor Kulübü Başkanı Sabri Gökhan Genç ve

federasyon yöneticileri ile güreş severler izledi. Şampiyona sonunda birinciliği Samsun 19 Mayıs Üniversitesi kazandı.

KATILAN TÜM PEHLİVANLAR GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum'da Türkiye güreş şampiyonası organize etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Şampiyonaya katılan tüm sporcuları, antrenörleri ve üniversite yöneticilerini kutladı. Dört gün süren güreş müsabakalarında Erzurumluların güreşe duyduğunu belirten Rektör Koçak, tüm pehlivanların gönül şampiyonu olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak,

"Türkiye'de üniversitelerde eğitim gören elit pehlivanlar Erzurum'da güreştiler.

Bu büyük mutluluk verici bir olay. İlimize gelen tüm güreşçileri, üniversite yöneticilerini ve antrenörleri kutluyorum. Erzurum bugün her yönüyle bir spor kenti olmuştur. Üniversite Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen spor organizasyonlarının yanı sıra uluslar arası spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapan Erzurum tüm Türkiye'nin gıpta ile izlediği bir spor kenti olmuştur. Şampiyonada dereceye giren sporcuları ve takımları yürekten kutluyorum"dedi." dedi.

KUPALARINA VE MADALYALARINA KAVUŞTULAR

Üniversitelerarası Serbest ve Greko-romen Güreş Türkiye Şampiyonasının ilk gününde

Greko-Romen Atatürk Üniversitesi'nin öğrencisi olan

Milli güreşçi Rahman Bilici 66 kiloda şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Önceki gün yapılan müsabakalarda 55 kiloda Vedat Bulduk ve 60 kiloda Recep Münir Aktaş Atatürk Üniversitesi adına iki altın madalya kazandı. Şampiyonada dün 59 bayan bayan güreşçide madalya mücadelesi verdi. Erzurum'da yapılan Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda takım halinde şampiyonluğu Samsun 19 Mayıs Üniversitesi kazandı. Karaman Mehmetbey Üniversitesi ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi elde etti.

Dün akşam 55, 60, 66, 74,84,96 ve 120 kilo da yapılan final maçlarının ardından dereceğe giren güreşçilere madalya verilirken, ilk üçe giren takımlara da kupaları verildi.Yapılan final karşılaşmaları sonunda şampiyonluğu 19 Mayıs Üniversitesi kazandı. Turnuvanın son gününde dereceye giren takımlara kupa, sporculara da madalyaları verildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Hikmet Koçak Erzurum Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title