Haberler

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Şu anda komisyonlarda görüşülen tasarıdaki ilgili maddeler bizim Genel Kurul çalışmalarımızın dışında ortaya çıkmış bir süreçtir" dedi.

Çetinsaya, Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen 223. Üniversitelerarası Kurul Toplantı'sında,  yükseköğretimde kalite için göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmaları anlattı.

Gökhan Çetinsaya, 2012 yılının ilk 6 ayının tanıma ve teşhis dönemi olarak geçtiğini dile getirerek, bu dönemde bir dizi bölge toplantısı yaptıklarını anlattı.

YÖK'ün içine girince o binanın içindeki işleyiş kurallarını, arka odaların görüldüğünü, bir kapıyı açınca başka bir kapı, başka bir iş yükü çıktığını ifade eden Çetinsaya, mevcut haliyle iş yükü itibariyle YÖK'ün işleyebilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yılda yaklaşık 100 bin belgenin işleme girdiği 50 bin belgenin işlem gördüğü bir mekanizmanın 30 yıldır hiç değişmemiş bir örgüt yapısı olarak da devam etmesinin mümkün olmadığına işaret eden Çetinsaya, yeniden yapılandırmanın da zaten o dönemde Türkiye'nin gündeminde olduğunu anımsattı.

Bu süreç içerisinde bilişsel, bilgi istatistik altyapısı olarak, sistemde kanun değişikliği olmadan yapılacakları yapmaya çalıştıklarının altını çizen Çetinsaya, yeniden yapılandırma bittiği taktirde bozulmayacak, aynen sürdürülecek politikaları hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) konusunda daha önce de kaygılarını ilettiğini anlatan Çetinsaya, bu konuda Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından hazırlanan raporun da çok tatmin edici olduğunu belirti.

Sınavın akademik insan gücü konusunda  beklentilerini karşılamadığının altını çizen Çetinsaya, "O bakımdan biz Genel Kurul'da da aldığımız bir kararla Anadolu Üniversitesine bir görev verdik. Bütün diğer uzman üniversitelerle de görüşerek bize tamamen akademik bir dil sınavı için fizibilite çalışması yapacaklar. Sadece dil yeterliliklerini ölçen, akademik aşamalarda, yani master, doktora aşamalarında ve diğer akademik aşamalarda gerekli İngilizce seviyesini ölçen bir İngilizce yeterlilik sınavının fizibilitesini çalışacaklar" diye konuştu.

Meclis'te ilgili komisyonlarda görüşülen bir yasa tasarısı bulunduğunu anımsatan Çetinsaya, tasarı da ÜAK, tüm üniversiteler ve yüksek öğretimi ilgilendiren maddeler olduğunu kaydetti.

Çetinsaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda komisyonlarda görüşülen tasarıdaki ilgili maddeler bizim genel kurul çalışmalarımızın dışında ortaya çıkmış bir süreçtir. Her arkadaşım düşüncelerini ayrı ayrı açıklarlar ama ben Türkiye Yükseköğretimi İçin Bir Yol Haritası Raporu'nu, çalışmasını yayınlayan biri olarak o satırlara imza atmış biri olarak, yükseköğretim alanımızın durumuyla ve geleceğiyle ilgili fikirlerim ve düşüncelerim çok açıktır. Bizler bu tasarı ile ilgili bu süreçteki bütün aktörlere, ilgililere düşüncelerimizi, görüşlerimizi, itirazlarımızı eleştirilerimizi iletiyoruz. Umarım ki bu itirazlar karşılığını bulacaktır."

- Konya

Kaynak: AA / Güncel

Gökhan Çetinsaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title